Acasă » CULTURAL » Luna Culturii la Pașcani
pmp

Luna Culturii la Pașcani

Luna noiembrie este Luna Culturii la Pașcani, luna în care s-a născut scriitorul Mihail Sadoveanu la data de 5 noiembrie 1880, la Pașcani. Deschidem manifestările organizate în această lună, care sunt dedicate memoriei lui Sadoveanu, cu slujba religioasă care va avea loc la biserica Sfinții Voievozi „Mihail și Gavriil” la ora 10.30. Slujba va fi oficiată de pr. protopop Muraru Gheorghe.
Parteneri : Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” și Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc.
Sâmbătă, 11 noiembrie 2023 începând cu ora 10.00 în sala Arcadia va avea loc cea de-a LII-a ediție a Simpozionului Sadoveanu la care avem parteneri Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Tema simpozionului din acest an este ,,Sadoveanu-un constructor de punți peste timp, spațiu și ideologii”. Prelegerile vor fi susținute de prof. univ. dr. habil.Claudia Costi și lect. univ. dr. Ioan Fărmuș de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava. Moderator : prof. Cristina Liuță de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani.
 
Joi, 9 noiembrie, ora 17.00, în sala Arcadia a Casei de Cultură va avea loc vernisajul expoziției de pictură ,,Bucăți de timp” al artistei Elena Sârbu. Prezintă Mihaela Ciobanu- Muzeul de Artă Roman și Mihai Olteanu – artist plastic, Uniunea Artiștilor Plastici Neamț.
Expoziția se poate vizita în perioada 9 noiembrie 2023 – 8 ianuarie 2024.
 De asemenea vor avea loc și următoarele spectacole: Marți, 7 noiembrie 2023 ,ora 17.45 în sala de spectacole va avea loc Concert lecție susținut de Filarmonica de Stat ,,G. Enescu din Botoșani, dirijor Liviu Condriuc; Luni, 13 noiembrie , ora 19.00 în sala de spectacole va avea loc spectacolul de teatru ,Ia-le banii!” susținut de Teatru București, regia artistică Răzvan Oprea.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...