Acasă » REGIONAL » Iasi » Meningita a ucis o elevă de 15 ani, la Iaşi
nomad

Meningita a ucis o elevă de 15 ani, la Iaşi

O fată în vârstă de 15 ani, transferată ieri de la Spitalul de Urgenţă din Vaslui la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi, cu suspiciune de meningită, a murit în aceeaşi zi.

Adolescenta a ajuns la spitalul vasluian acuzând dureri în zona rinichilor şi, deşi în urma observaţiilor s-a constatat că aceasta are doar o uşoară infecţie în organism, starea sa s-a agravat în doar câteva ore. Astfel, marţi dimineaţă, aceasta a fost adusă la Iaşi în comă, intubată şi ventilată mecanic. Starea acesteia era critică, medicii ieşeni declarând încă de la primire că simptomele coincid meningitei meningococice, care a curmat săptămâna trecută viaţa unei adolescente din Bucureşti, şi a băgat în comă o altă adolescentă din Botoşani, şi că şansele de supravieţuire sunt minime. Marţi după-amiază, a fost anunţat decesul fetei.

„Starea sa de sănătate era foarte deteriorată atunci când a fost adusă la noi, iar simptomele corespundeau meningitei meningococice. Din nefericire, pacienta a decedat în cursul după-amiezii“, a precizat profesorul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Medicii avertizează ca în cazul apariţiei unor simptome ca febră, dureri de cap, vărsături, precum şi manifestări ale pielii să ne prezentăm imediat la spital.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

LISTĂ | Noi locuri de muncă disponibile la Pașcani

Un număr de șapte agenți economici din municipiul Pașcani și-au arătat interesul de a angaja ...