Acasă » REGIONAL » Pascani » Micii afaceristi din Pascani, verificati, din nou, de politisti. Amenzi de zeci de mii lei
pmp

Micii afaceristi din Pascani, verificati, din nou, de politisti. Amenzi de zeci de mii lei

Dupa ce zilele trecute Piata Agroalimentara din zona Vale a municipiului Pascani a fost controlata de politisti iar o serie de mici comercianti au fost amendati, au urmat alte controale pe aceiasi speta. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iași și Poliţiei Municipiului Paşcani au acționat pentru prevenirea nerespectării legislatiei privind comerțul cu produse ale unor mărci înregistrate.

Au fost verificate 21 de societăți comerciale. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 32.500 de lei, dintre care 13 conform Legii 12/1990 și 4 conform O.G. 28/1999.

De asemenea, a fostconstatată o infracţiune conform Legii 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 5.957 de lei.

Spre exemplu, polițiștii au depistat o societate comercială, din municipiul Pașcani, care oferea spre vânzare lame de drujbă ce aveau aplicate însemnele unei mărci înregistrate, fără a avea documente de conformitate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

 

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...