Acasă » LIFESTYLE » Vedete » Mircea Baniciu și-a serbat a 70-a aniversare ca în piesa lui celebră, «Hanul ulciorului nesecat». «Sunt vesel și cu chef de viață»
thomplast

Mircea Baniciu și-a serbat a 70-a aniversare ca în piesa lui celebră, «Hanul ulciorului nesecat». «Sunt vesel și cu chef de viață»

Mircea Baniciu, solistul anilor ’70 prin cea mai populară formație românească din toate timpurile, Phoenix, a ajuns la 70-a aniversare. “Andri Popa cel vestit” și-a cinstit prietenii aseară într-un peisaj parcă imaginat de a sa genială melodie, la “Hanul ulciorului nesecat”, o crâșmă boemă din centrul Capitalei, care aduce cu o curte de la țară.

Într-un decor desprins parcă din frumoasele sale melodii inspirate din frumusețea rurală autohtonă – amintim “Dealul cu dor”, “Tristeți provinciale”, “Frunza” ori “Viața la țară” -, legendarul muzician a chefuit, aseară, într-un loc unde te simți în inima orașului ca la țară, sub cununa unui imens dud bătrân. I-au fost alături la acest frumoasă aniversare prietenii săi dragi precum veteranul impresar artistic Aurel Mitran, colegi de scenă, amintim Leo Iorga, importanți oameni de afaceri precum Dorian Ciubuc.

Urat la ceas aniversar, artistul cu vocea unică în folk/etno rock-ul românesc ne-a spus doar că acestă vârstă îl prinde “vesel și cu chef de viață”.

Fostul solist al Phoenix (1972-1977) și Pasărea Colibri (1993-2003) s-a născut la Timișoara, debutul său muzical având loc la o vârstă fragedă. În 1972, Nicu Covaci l-a cooptat în grupul Phoenix, unde a cunoscut o popularitate-gigant, încă de la albumul emblematic “Cei ce ne-au dat nume”. A urmat “Muguri de fluier” (1974) și “Cantafabule” (1975), LP considerat și astăzi cea mai importantă operă rock a unei trupe românești. Mircea Baniciu și-a continuat activitatea solo și după povestea evadării din țară a colegilor săi, ascunși în boxe de sonorizare.

Sursa www.libertatea.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Globurile de aur 2020. Lista completă a câștigătorilor Golden Globes

Cea de-a 77-a ediţii a galei de decernare a Globurilor de Aur, organizată de Asociaţia ...