Acasă » CULTURAL » Mircea Cărtărescu a primit premiul „Thomas Mann” pentru Literatură 2018
thomplast

Mircea Cărtărescu a primit premiul „Thomas Mann” pentru Literatură 2018

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit, sâmbătă, premiul „Thomas Mann” pentru Literatură, unul dintre cele mai mari premii literare din Germania. Ceremonia a avut loc la Teatrul Lubeck.

 

Cărtărescu a devenit „în cursul ultimelor decenii cea mai importantă voce a literaturii române – prin volumele sale de poezie, dar mai ales prin romanele, povestirile şi eseurile sale”, argumentează juriul alegerea din acest an.

 

La ceremonia de decernare a premiului, laudatio va fi rostită de cunoscutul romancier german Uwe Tellkamp, iar premiul va fi înmânat de Michael Kruger, preşedintele Academiei de Arte frumoase din Bavaria, împreună cu primarul oraşului Lubeck, Jan Lindenau, informează Ambasada Germaniei la Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

 

Christa Wolf, Peter Handke, Daniel Kehlmann, Gunter Grass, Siegfried Lenz sunt doar câteva alte nume din galeria de laureaţi ai prestigiosului premiu Thomas Mann.

 

Premiul, în valoare de 25.000 de euro, se acordă începând din 2010 anual de către Academia de Arte Frumoase din Bavaria şi de oraşul Lubeck. Citește știrea integrală pe stirileprotv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Actorii Maia Morgenstern şi Florin Piersic, premiul pentru întreaga activitate la Gala Uniter

Actorii Maia Morgenstern şi Florin Piersic au primit, luni seară, premiul pentru întreaga activitate la ...