Acasă » REGIONAL » Pascani » Școala Gimnazială Specială, în sărbătoare: 42 de ani de învățământ special
thomplast

Școala Gimnazială Specială, în sărbătoare: 42 de ani de învățământ special

În perioada 5 – 7 decembrie 2018, Școala Gimnazială Specială Pașcani sărbătorește 42 de ani de învățământ special și special integrat și cu acest prilej se organizează activități dedicate, sub genericul  „Zile școlii”.

Ziua întâi, Special la Centenar/Voluntarii Speciali de Ziua Internațională a Voluntariatului, miercuri, 5 decembrie, începând cu ora 10:00, va avea loc la Școala Gimnazială Specială Pașcani festivitatea de deschidere la care vor participa reprezentați ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, Consiliului Județean Iași, Primăriei Municipiului Pașcani, Casei Corpului Didactic Iași, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, instituțiilor de învățământ din municipiu, membri ai Asociației pentru Valori în Educație, cadre didactice, elevi, părinți.

 

În această zi vor fi oferite distincții liceelor de unde provin elevii voluntari care activează în Școala Gimnazială Specială Pașcani, va fi lanasată noua piesă muzicală a școlii, interpretată de grupul vocal al școlii noastre, în colaborare cu elevii clasei a III a, prof. învățământ primar Mantali Mirela de la  Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani, coordonat de prof. Lungu Zinica și prof. Mocanu Verginica. În aceeași zi va fi lansată revista nr. 12 „Specialii de Pașcani”, coordonată în acest an de  prof. Solonaru Andrei.

 

Voluntarii  își vor exprima mesajele despre activitatea lor în școală noastră, printr-un clip video „Sunt voluntar special” și vor aduce un omagiu Zilei României, împreună cu elevii și profesorii. Onorații oaspeți vor adresa mesaje specialilor. La 10 ani de la înființare Asociația „Go Care România”, partener al Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani va înmâna diplome voluntarilor din Tabăra de creație „Artiștii speciali” 2018 – Măgura Ocnei și va oferi mai multe distincții colaboratorilor din țară și din străinătate care au avut o activitate marcantă în cadrul proiectelor desfășurate de-a lungul timpului.

 

Elevii voluntari de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani Ghervasă Cristian, Chelariu Cosmin și Muraru Silviu Andrei au realizat materialele video pentru clipurile prezentate.

Joi, 6 decembrie, începând cu ora 10.00, va fi organizată o serbare dedicată „Sfântului Nicolae”, iar cadourile mult așteptate de la Moș Nicolae vor fi aduse  de voluntarii Asociației „Go Care” România.

 

Vineri, 7 decembrie, începând cu ora 10.00, ziua părinților speciali, în care se va organiza, în parteneriat cu Fundația „Ancora Salvării” Iași, un work-shop cu tema „De mic trebuie să fiu independent” în cadrul căruia, la o cafea și o ciocolată părinții își vor împărtăși din propriile experiențe. În partea a doua a activității vor fi organizate ateliere la clase, în cadrul cărora părinții împreună cu copiii și profesorii lor vor realiza diferite obiecte, decorațiuni pentru sărbători.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

3.000 de tigarete ridicate de politisti, in vederea confiscarii

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 3.000 de ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. La ...