Acasă » Administratie » Moș Crăciun în carantină la Pașcani. Consilierii au cerut Primăriei regândirea activităților cultural-artistice din decembrie

Moș Crăciun în carantină la Pașcani. Consilierii au cerut Primăriei regândirea activităților cultural-artistice din decembrie

Instalații multicolore din anii trecuți, aceleași decorațiuni învechite, fără patinoar, fără activități specifice de iarnă, culturale sau artistice, compune tabloul dezolant de iarnă pe care noua conducere l-a pregătit pentru cetățeni.

Primarul Marius Pintilie dă vina pe pandemie și pe fosta conducere PSD că nu a făcut licitații din vară. Cei acuzați spun că există metode de a se face acum, numai dacă se vrea. Oricum ar fi, toată această dispută politică îi afectează pe pășcăneni care, pe lângă măsurile impuse de pandemie, nu se pot bucura de lucruri simple specifice iernii.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea programului de activități cultural-educative pe luna decembrie a provocat o adevărată dezbatere printre aleși. Consilierii PSD s-au arătat a fi nemulțumiți de faptul că au dispărut activitățile cultural – artistice de iarnă.

„Rugămintea mea este să fie regândit planul de activități culturale, educative și artistice pentru că au dispărut foarte multe activități care erau în luna decembrie. Este o lună iubită mai ales de copii care acum sunt nevoiți să stea mai mult în casă. „Sania lui Moș Crăciun” nu se poate face din cauza pandemiei, dar să o reintroducem într-o variantă regândită eu cred că se poate. Poate fi făcut online, se pot organiza concursuri pentru copii cu desenuri și obiceiuri de iarnă și să fie premiați toți participanții cu câte un pachețel cu dulciuri. Iar prin tragere la sorți să fie acordate niște tablete. Vin cu propunerea să se aloce 50.000 lei de la buget pentru astfel de activități și să fie votat în viitoarea ședință extraordinară de Consiliu Local Municipal. Spunea domnul primar că va convoca una în curând. Copii îl merită pe Moș Crăciun”, a încheiat Gabriela Nedelcu.

În loc de căutarea unor soluții, actualul primar Marius Pintilie a venit cu replici tăioase la adresa opoziției. Acesta s-a scuzat prin faptul că din cauza pandemiei au fost reduse activitățile la minim. Practic a ales soluția cea mai ușoară decât să identifice noi metode care să aducă un zâmbet pe chipul copiilor. Așa cum de altfel se întâmplă și în alte orașe. Consilierul local Mihai Dediu a intervenit în dezbatere și a acuzat conducerea Primăriei că l-a izolat pe Moș Crăciun.

”L-ați băgat în carantină pe Moș Crăciun, l-ați izolat!”, a spus acesta. Proiectul de hotărâre nu a trecut de votul aleșilor locali iar cel mai probabil acesta va fi reintrodus în ședința extraordinară din zilele următoare. Interesant de văzut dacă primarul va veni cu noi activități în program pentru copii pășcăneni, or va continua contrele politice cu opoziția.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Gheorghe Nica, 27 de ani de închisoare în cazul celor 39 de migranți morți în remorca unui camion, în Anglia

Patru bărbați au fost condamnați vineri la Londra la pedepse cuprinse între 13 și 27 ...