Acasă » REGIONAL » Moldova » PSD a dublat valoarea burselor sociale și de studiu pentru elevii pășcăneni

PSD a dublat valoarea burselor sociale și de studiu pentru elevii pășcăneni

Veste bună pentru o parte din elevi. Dacă în acest an activitățile prilejuite sărbătorilor de iarnă la Pașcani sunt inexistente, aceștia se pot bucura de o mărire a burselor. Consilierii PSD împreună cu consilierul local PMP, Sorin Olariu, au propus mărirea valorii celor 355 de burse sociale, de merit și de studiu pe perioada septembrie – decembrie 2020. Prima propunere de majorare procentuală a venit din partea consilierului local PMP, Sorin Olariu. Mai apoi, fostul primar PSD, Dumitru Pantazi a propus ca acestea să fie dublate. „Având în vedere că urmează contul de execuție bugetară și am lăsat suficienți bani pentru continuarea activirății administrative, propun dublarea burselor. Banii pot fi luați de la Capitolul Bunuri și servicii”, a propus în plen Dumitru Pantazi, actual consilier local.

Fostul viceprimar Gabriela Nedelcu a venit cu precizarea că este absolut necesar această creștere deoarece în această perioadă de pandemie costurile pentru un copil a crescut. Nedelcu a făcut referire la orele online, acces internet și device – uri. Majorarea nu a fost pe placul actualului primar. Edilul șef i-a trimis pe consilierii din opoziție la inițierea unui proiect în acest sens pentru a putea vedea impactul bugetar și pentru analiză. Fostul primar Pantazi i-a explicat că suma necesară de la buget este mică. În cele din urmă toți consilierii locali au fost de acord cu majorarea.

În altă ordine de idei, în urma votului de astăzi, o bursă socială va fi 120 lei iar una de merit și de studiu în cuantum de 240 lei.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Gheorghe Nica, 27 de ani de închisoare în cazul celor 39 de migranți morți în remorca unui camion, în Anglia

Patru bărbați au fost condamnați vineri la Londra la pedepse cuprinse între 13 și 27 ...