STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » CULTURAL » Moşii de iarnă 2022. Ce semnificaţie are Sâmbăta Morţilor

Moşii de iarnă 2022. Ce semnificaţie are Sâmbăta Morţilor

Pe 26 februarie 2022 se organizează slujbe pentru pomenirea morţilor în toate bisericile ortodoxe. Comemorarea celor plecaţi dintre noi este un lucru important pentru cei născuţi în religia creştină.

Moşii de iarnă 2022

Sâmbăta, 26 februarie, în bisericile ortodoxe se face pomenirea celor adormiți. Aceasta sâmbătă este cunoscută în popor sub denumirea „Moșii de iarnă”.La pomenirea Moșilor de iarnă, în fiecare biserică se oficiază Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru cei adormiți. Creştinii merg de dimineaţă la biserică în Sâmbăta Morţilor, numită şi Moşii de iarnă, cu colivă, vin, prescură şi pachete cu bucate ca să fie binecuvântate de preot, iar mai apoi împărţite celor sărmani.

Moşii de iarnă 2022. Ce semnificaţie are Sâmbăta Morţilor

Sâmbăta Morților sau ziua Moşilor de iarnă, este dedicată rugăciunii pentru sufletele dragi care au plecat dintre noi. Pe 26 februarie 2022, credincioşii merg la biserică şi se roagă alături de preot pentru sufletele răposaților. Biserica ortodoxă nu vede în moarte sfârșitul existenței omului, de acea se face pomenirea morților. Totodată, Biserica îi numește pe cei care au murit, „adormiți”, termen care are înțelesul de stare din care te poți trezi. În religia creștină nu se vorbește de trecere într-o stare de neființă, ci de trecere dintr-un mod de existența în alt mod de existență.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Lista proiectelor care vor intra la finanțare prin PNI „Anghel Saligny” pentru fiecare localitate în parte din Iași. Câteva comune au întrecut, din nou, Pașcaniul

Recent, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a făcut public lista proiectelor din județul ...