Acasă » Administratie » O comună se află în incapacitate de plată din cauza unor interese politice. Iluminatul public, oprit

O comună se află în incapacitate de plată din cauza unor interese politice. Iluminatul public, oprit

Și este doar începutul! O întreagă comunitate are de suferit de pe urma unor interese politice sau personale. Dat fiind faptul că nu a fost votat Bugetul de Venituri și Cheltuieli la timp, iluminatul public de pe raza comunei Mircești va fi oprit. Anunțul a fost făcut de primarul Leon Bălteanu. „ANUNȚ-Întrerupere Iluminat public. Dragi locuitori ai comunei Mircești, având în vedere faptul că NU s-a votat bugetul local, vă facem cunoscut că nu mai putem acoperi facturile la iluminatul public. Din acest motiv vă aducem la cunostință că Iluminatul public va fi întrerupt până la votarea bugetului. Mulțumim pentru înțelegere”, precizează edilul șef.

O comună se află în incapacitate de plată din cauza unor interese politice. Iluminatul public, oprit

Legislativul local s-a întrunit până acum de trei ori pentru a vota Bugetul localității pe anul în curs. În prima ședință, consilierii PNL s-au prezentat și au adus critici la Procesul Verabl întocmit de secretarul general al primăriei. Când să se treacă la al doilea proiect de pe ordinea de zi, fostul primar Petre Antăluț s-a ridicat și a plecat, fiind urmați de ceilalți consilieri PNL, fără să motiveze gestul. În sală au rămas doar aleșii de la USR, viceprimarul PSD lipsind de la ședință. Au urmat alte două ședințe pentru votarea bugetului localității. La acestea nu s-au mai prezentat consilierii din opoziție. Primarul a explicat faptul că dacă nu va fi votat proiectul de buget, nu se mai pot face plăți către furnizori. Nu a interesat pe nimeni! Acum, localitatea urmează să rămână fără curent electric, iluminatul public urmând a fi oprit. Ultima factură emisă este de 21.888 lei. Nu se mai pot face plăți nici la unitățile de învățământ sau cele de cult. Nici din punct de vedere administrativ nu se poate funcționa normal.
Precizăm faptul că, Consiliul Local Mircești este format din 6 aleși PNL, 1 consilier PSD – ce deține și funcția de viceprimar și 6 consilieri USR. PNL și PSD au format o alianță iar deseori proiectele noului primar nu trec de votul acestora.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Șofer băut surprins pe străzile din comuna Mogoșești Siret

Un bărbat de 60 ani a fost surprins de polițiștii rutieri în timp ce conducea ...