Acasă » REGIONAL » Moldova » O fetiţă de 5 ani a supravieţuit o zi şi o noapte în pădure

O fetiţă de 5 ani a supravieţuit o zi şi o noapte în pădure

Copilul a fost căutat cu disperare de zeci de salvatori * pentru găsirea micuţei sa apelat la un câine de urmă, o cameră cu termoviziune, o barcă şi o dronă * 60 de oameni au căutat copila

 

O noapte şi aproape două zile, adică peste 30 de ore. Atât a durat frica şi deznădejdea unei copile de doar cinci ani din comuna băcăuană Livezi, rătăcită de acasă, şi care în tot acest timp a stat cu fiarele pădurii şi sa hrănit doar cu fragi şi cu mere pădureţe. Alarma sa dat vineri, în jurul orei 15, când poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost sesizaţi despre dispariţia unei minore de cinci ani, din comuna Livezi, care a plecat de la acasă în cursul dimineţii şi nu a mai revenit. Imediat după primirea apelului, importante efective de poliţişti din cadrul Poliţiilor municipiilor Bacău, Oneşti şi Moineşti, Secţiile 2 şi 3 Poliţie Rurală, sprijiniţi de colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Detaşamentul de Pompieri Oneşti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău şi Detaşamentul 3 Jandarmi Oneşti, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi voluntari au demarat acţiunile de căutare a copilei. Poliţiştii au folosit un câine de urmă, o dronă de la ISU Bacău şi o cameră cu termoviziune pusă la dispoziţie în urma solicitărilor de către Poliţia de Frontieră Vaslui.

60 de oameni pe urmele unui copil

Sâmbătă, la ora 17,30, la 31 de ore din momentul în care a fost ultima oară zărită, fetița de cinci ani a fost găsită în pădure, la aproximativ şase kilometri de casă, pe o coamă de deal, de o echipă mixtă formată din pompieri militari băcăuani și pădurari.„Era uşor deshidratată, însă nu prezenta urme de violenţă. Ea a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la spital pentru investigaţii medicale şi monitorizarea stării de sănătate. Copila a rătăcit, aşadar, mai bine de 24 de ore prin pădurea din apropierea locuinţei, fiind căutată de circa 60 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi voluntari. După ce va fi externată din spital, cel mai probabil se va institui o măsură de protecţie”, a spus maiorul Andrei Grecu, ofiţer pentru relaţii publice la ISU Bacău. Fetiţa mai are trei fraţi în grija statului şi alţi trei în grija părinţilor, cel mai mic, un bebeluş de şase luni fiind internat în spital la acest moment.

Un alt Mowgli a supravieţuit după o opt zile în pădure

În urmă cu 13 ani, un copil de numai patru ani a supraviețuit miraculos, opt zile, într-o pădure din comuna limitrofă, Bârsăneşti. În 2005 Ionuț Capraru a fost căutat, mai mult de o săptămâna, de peste 500 de jandarmi, polițiști și localnici după ce Vasile Huţanu, ciobanul de 21 de ani cu care plecase de acasă, mărturisise că a violat și ucis copilul. În timp ce tânărul se chinuia să arate anchetatorilor locul unde l-ar fi îngropat pe băiat, copilului i se făceau sicriu și cruce. După opt zile de căutări, când toată lumea își pierduse orice speranță, Ionuț a fost găsit în viață de niște pădurari, jucându-se în noroi, într-o pădure de lângă satul Bârsăneşti. În tot acest timp, micuțul „Mowgli”, cum a fost poreclit băiețelul după personajul din „Cartea Junglei”, a găsit o baltă din care a băut apă, se hrănea cu fragi, iar noaptea dormea în buruieni şi se învelea cu brusturi. 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mesajul primarului Dumitru Pantazi după pierderea alegerilor locale. „Vă mulțumesc pentru fiecare vot de încredere pe care mi l-ați acordat”

Primarul Dumitru Pantazi a postat pe FACEBOOK un mesaj după pierderea alegerilor locale. Edilul șef ...