Acasă » REGIONAL » Moldova » O nouă etapă finalizată în proiectul de asfaltare Axa Iași – Suceava. Peste 20 de localități beneficiază de el
thomplast

O nouă etapă finalizată în proiectul de asfaltare Axa Iași – Suceava. Peste 20 de localități beneficiază de el

Consiliul Județean Iași a finalizat o nouă etapă în cadrul proiectului de asfaltare a celui mai vast obiectiv de investiție rutieră din zonă. Raportul de audit pentru siguranța rutieră în cadrul proiectului– Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava a fost finalizat. În următoarea lună, execuția lucrărilor de reabilitare a Axei va fi scoasă la licitație.

„Auditul pentru siguranța rutieră presupune verificarea detaliată a caracteristicilor de proiectare și de execuție a infrastructurii în vederea eliminării unor erori și a creșterii gradului de siguranță a circulației rutiere.
Pentru cel mai vast obiectiv de investiție rutieră al Consiliului Județean Iași, prin Programul Operațional Regional au fost alocate aproape 73 milioane euro, din care, 58 milioane fonduri europene și aproximativ 9 milioane de la bugetul de stat. Restul sumei va fi asigurată de cele două consilii județene”, precizează cei de la CJ Iași.

Proiectul, implementat în parteneriat cu județul Suceava, prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe, din care 92 km în Iași.

„După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din județele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T). În Iași vor beneficia de noul proiect comunele Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel iar la Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava. Concret, la finalul celui mai important proiect de infrastructură din regiune, peste 800 000 de locuitori vor avea drumuri reabilitate”, se mai precizează în documentație.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Micuţii fără soartă! Locul din Moldova cu cea mai sfâşietoare şi mai multă durere

Secţia de Paliaţie de la Spitalul de Copii, locul în care „se moare altfel“. Sau ...