Acasă » REGIONAL » Pascani » O parte din consilierii locali vor indemnizatii MAXIME permise de lege. Consilierul Olariu: Eu propun sa fie de 1%, nu am venit in consiliu pentru bani ci ca sa facem treaba …
pmp

O parte din consilierii locali vor indemnizatii MAXIME permise de lege. Consilierul Olariu: Eu propun sa fie de 1%, nu am venit in consiliu pentru bani ci ca sa facem treaba …

Situatie jenanta creata astazi de alesii locali. In sedinta extraordinara de Consiliu Local Municipal, pe ordinea de zi, a fost introdus, cu o ora inainte de inceperea lucrarilor, un proiect de hotarare cu privire la stabilirea procentului maxim stabilit de lege pentru indemnizatia alesilor municipali.

Conform statutului alesilor locali, legea prevede ca un consilier local sa ia o indemnizatie de PANA LA 10% din salariul primarului. Adica, daca primarul Dumitru Pantazi si-a facut un salar de 9425 lei atunci MAXIMUL indemnizatiei, cele 10%, ar fi de 945,2 lei. In alta ordine de idei, proiectul de hotarare de astazi trebuia sa reglementeze procentul pe care alesii locali doresc sa-l ia ca si venit pentru munca prestata in Consiliu Local.

Discutiile au inceput in prima faza din partea consilierilor din opozitie. Cei de la PNL au precizat faptul ca nu vor participa la vot deoarece legea trebuie aplicata si nu votata de Consiliu, in caz contrar s-ar afla in incompatibilitate. Eventual, cred cei de dreapta, ar trebui modificat regulamentul pentru a stabili procentul. Atat primarul Dumitru Pantazi cat si secretara Primariei, jr. Irina Jitaru, a explicat faptul ca atat Curtea de Conturi cat si legiuitorul permite alesilor locali sa stabileasca procentul exact de indemnizatie. Altfel, spun cei de la Primarie, nu pot fi remunerati. De aici a pornit o intreaga discutie contradictorie si jenanta.

O parte din consilierii PSD cat si o parte de la PNL au fost de acord cu procentul MAXIM de indemnizatie. O propunere interesanta a venit insa din partea consilierului PMP, Sorin Olariu. „Eu vin cu propunerea ca indemnizatia sa fie minima, de 1%. Nu cred ca am venit aici (in functia de consilier local – n.r.) pentru bani ci pentru a munci in folosul cetatenilor. Stabilim 1% si gata”, a propus consilierul PMP, Sorin Olariu. Ca urmare cu prima varianta, indemnizatie maxima de 10% – 945,2 lei, au fost de acord majoritatea celor de la PSD, in afara de viceprimar, cei de la PNL nu au votat iar Sorin Olariu a fost impotriva. A doua varianta, cea de 1%, nu a fost luata in considerare, la fel cei de la PNL nu au participat la vot. Astfel ca proiectul de hotarare nu a trecut. Liberalii au fost criticati de catre pesedisti, pentru atitudinea lor, iar primarul Dumitru Pantazi a parasit sala de sedinta pe motiv ca se face campanie electorala din orice, facand referire la liberali.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Parcul industrial Pașcani, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, va fi proiectat de grupului Goldbach

Proiectarea parcului industrial de la Pașcani ar putea începe în toamna acestui an. Administrația județeană ...