Acasă » LIFESTYLE » Retete » O rețetă gustoasă pe zi: Colțunași cu cartofi și bacon
thomplast

O rețetă gustoasă pe zi: Colțunași cu cartofi și bacon

Ingrediente Colțunași cu cartofi și bacon:

Pentru aluat: 3 ouă, 300 g făină, 1 praf sare; Pentru umplutură: 3 cartofi fierți în coajă, 1 ceapă albă, sare, piper, 1 ou, 150 g bacon, 4 linguri ulei, pătrunjel, pentru ornate.

Preparare Colțunași cu cartofi și bacon:

Bați ouăle cu sarea și încorporezi făina. Frămânți până când aluatul nu se mai lipește de mâini și îl dai la rece 30 de minute. Între timp, toci ceapa și o călești într-o lingură de ulei până devine aurie. Cureți cartofii, îi zdrobești, adaugi ceapa călită și oul, condimentezi cu sare și piper, apoi omogenizezi amestecul. Întinzi aluatul în foaie subțire și decupezi forme rotunde cu un pahar. Pui în fiecare câte o lingură de umplutură, umezești marginile cu puțină apă, apoi sigilezi colțunașii, în formă de semilună. Într-o tigaie încăpătoare și mai adâncă, pui restul de ulei, aranjezi colțunașii și torni apă cât să-i acopere.Fierbi sub capac până scade toată zeama și colțunașii se rumenesc, întorcându-i o singură dată. Cât timp colțunașii se fierb, mărunțești baconul și îl prăjești într-o tigaie antiaderentă până devine crocant, apoi îl scoți pe șervețele absorbante. Servești colțunașii calzi, cu bacon rumenit și pătrunjel tocat fin.

Sursa click.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Rețeta zilei: Tartă cu zmeură şi cremă de brânză

Tartă cu zmeură şi cremă de brânză Ingrediente Tartă cu zmeură şi cremă de brânză ...