Acasă » REGIONAL » Moldova » Operațiune de amploare a Hidroelectrica! Investiții de miliarde și proiect grandios la hidrocentrala Pașcani
thomplast

Operațiune de amploare a Hidroelectrica! Investiții de miliarde și proiect grandios la hidrocentrala Pașcani

Operațiune de amploare pusă la cale de către cei de la Hidroelectrica. Oficialii companiei au anunțat investiții foarte importante, de miliarde. Și asta nu e tot. Cei de la Hidroelectrica au anunțat și un proiect extrem de important, cel al hidrocentralei de la Pașcani.

Cei de la Hidroelectrica pun la cale mai multe proiecte de amploare în următorii patru ani. Gigantul din domeniul energiei a anunțat un plan de investiţii de 5,5 miliarde lei în următorii patru ani. Și asta nu e tot. Proiectul hidrocentralei de la Paşcani a fost repus pe tapet.

„Proiectul de la Paşcani a fost iniţial propus spre abandon. Odată cu reanalizarea soluţiilor tehnice şi recalibrarea devizului general al proiectului, am reuşit să ne încadrăm în valoarea estimată pe care o aveam aprobată de acţionari. Ca atare în săptămânile următoare se va semna contractul pe partea de construcţii de 140 milioane lei, care presupune reluarea acestui proiect, urmând apoi să finalizăm negocierile cu ceilalţi patru parteneri pe partea de echipamente hidromecanice şi pe partea electrică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, prezent la conferinţa „Focus Energetic”, anunță news.ro, citat de Capital.ro.

La Paşcani, va fi construită o hidrocentrală de peste 11 MW. „Este în faza de contractare. Pentru a fi pusă în funcţiune hidrocentrala, mai trebuie făcute diguri de acumulare şi trebuie achiziţionate o parte din echipamente”, a precizat Badea.

Badea a anunțat ce se va întâmpla în următoarea perioadă. Anul acesta va fi pus în funcţiune grupul 6 retehnologizat de 55 MW al hidrocentralei Stejaru. „De asemenea, suntem în negocieri avansate cu subsidiara noastră Hidroserv pentru contractarea serviciilor de modernizare la centrala de la Dej, este următoarea centrală de pe Oltul Mijlociu. Practic, odată cu această centrală, finalizăm modernizarea pe toate grupurile de acolo”, a mai spus el.

La Racoviţa se vor relua lucrările pe aducţiunea Poiana Mărului. „În plus, suntem în faza de licitaţie cu retehnologizarea Vidraru, avem cinci ofertanţi. E o procedură de achiziţie care presupune negocierea soluţiilor tehnice şi financiare. Este un proiect de peste 80 milioane euro pe care sperăm să îl finalizăm, în vederea semnării contractului, până la sfârşitul acestui an. Avem patru proiecte istorice la care s-au finalizat negocierile şi un al cincilea care este foarte aproape de finalizare”, a declarat Bogdan Badea, conform sursei citate.

About Redactia

Un comentariu

  1. Nu cred ! Oare de ce se vorbeste despre aceasta lucrare , doar din patru in patru ani ? Acum patru ani , a venit aici doamna Elisabeta Lipa alaturi de alti politicieni , si promiteau ca la Pascani pe acest lac de acumulare se va tine cele mai mari competitii de caiac canoe si alte sporturi cu vasle !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Tânăr înjunghiat mortal la Neamț. Agresorul a sunat la 112 și și-a anunțat fapta

Atac sângeros în județul Neamț. Un tânăr și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat. ...