Acasă » Administratie » Orgoliul primarului pășcănean a dus la pierderi financiare mari pentru reabilitare de străzi în municipiu

Orgoliul primarului pășcănean a dus la pierderi financiare mari pentru reabilitare de străzi în municipiu

Încăpățânarea politică a primarului din Pașcani, Marius Pintilie, de a nu respecta inițiativele lansate de administrația anterioară sub egida PSD, a generat consecințe financiare semnificative pentru municipiu. Astfel, comunitatea locală pierde accesul la fonduri cruciale pentru dezvoltarea urbanistică și modernizare.

Municipalitatea pășcăneană se confruntă cu dificultatea de a accesa fondurile europene disponibile prin programe precum Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) sau prin instrumente financiare cum ar fi linia dedicată lui Anghel Saligny. Din păcate, acest impas survine în contextul în care majoritatea autorităților locale și-au intensificat eforturile în vederea beneficiarii acestor resurse vitale.

Din momentul preluării mandatului, primarul Pintilie s-a distanţat de proiectele iniţiate anterior. Refuzând să continue planurile fostei administraţii edilitare conduse de Dumitru Pantazi – care viza reabilitarea extinsivă a infrastructurii stradale din oraş – actuala conducere și-a justificat decizia printr-o serie de bâlbe cu motivaţii şi promisiuni neverificate în practic.

Ca urmare, refuzul edilului șef a avut repercusiuni directe asupra posibilităţii Pașcaniului de a depune documente eligibile pentru obţinerea finanţărilor absolut esențiale pentru modernizarea infrastructurii. Proiectele abandonate pe motive personale sau politice au lăsat urbea fără instrumentele necesare pentru aplicările la timp în cadrul liniilor deschise pentru finanțare.

Consilierul local PSD Dumitru Pantazi a atras atenția asupra oportunităților ratate. „Dacă se continua cu proiectul celor 80 de străzi pe care le-am lăsat noi […], azi discutam despre posibilitatea atragerii fondurilor prin Anghel Saligny”, a spus Pantazi.

De precizat că foarte multe alte unităţi administrative teritoriale (UAT-uri) din țară au beneficiat deja considerabil datorită acestui cadru financiar european. Pot fi date exemple de comune din apropierea Pașcaniului, indiferent de culoarea politică a conducerii. Doar Pașcaniul a rămas repetent!

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...