Acasă » REGIONAL » Moldova » Pas spre actualitate. Municipiul Pașcani ar putea avea două parcări cu stații de reîncărcare pentru vehicule electrice
nomad

Pas spre actualitate. Municipiul Pașcani ar putea avea două parcări cu stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Vehiculele electrice și electrice hibrid plug-in încep să-și facă apariția tot mai des pe străzile din România. Problema unui proprietar de un astfel de vehicul este că prea puține localități dețin stații de reîncărcare a bateriilor. Un consilier local a depus la Registratura Consiliului Local Pașcani un proiect de hotărâre privind înființarea la Pașcani a două astfel de stații.

Consilierul Local PMP, Sorin Olariu precizează faptul că, având în vedere programele europene și naționale de stimulare a achiziționării de mașini electrice, este necesar înființarea la nivel local a două stații. Una ar urma să fie realizată în zona Deal iar cealaltă în zona Vale.

”Am depus la Registratura Consiliului Local Pașcani un proiect care vizează înfințarea de parcări (două – n.r.) dotate cu stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in. Fiecare dintre cele două parcări va avea câte două locuri de parcare dotate cu câte o stație de încărcare lentă și una rapidă”, precizează consilierul local PMP Sorin Olariu. Rămâne de văzut dacă restul consilierilor locali vor fi de acord cu propunerea lui Olariu și vor vota proiectul propus.

 

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. Mai bine ar face drumurile si trotuarele ca.s jalnice, ar toaleta copacii, ar face curățenie in oraș si dupa e buna si statia de incarcare

    Rușine primarului! ..daca poate fi numit asa

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Două grădinițe din Pașcani se redeschid săptămâna aceasta

După ce săptămâna trecută o serie de grădinițe din municipiul Iași și-au deschis porțile pentru ...