Acasă » EVENIMENT » Patru cazuri de infectare cu tulpina Delta la Iaşi

Patru cazuri de infectare cu tulpina Delta la Iaşi

Patru cazuri noi de infectare cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în acest sfârşit de săptămână la Iaşi. Din şapte probe care au fost trimise pentru testare la Institutul Matei Balş din Bucureşti, patru au fost pozitive, fiind persoane nevaccinate. “Este vorba despre cetăţeni ai judeţului Iaşi, din mediul urban. Nu am reuşit să identificăm sursa infectării”, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Astfel, în acest moment în judeţ există cinci cazuri active de infectare cu tulpina Delta, unul dintre cazuri fiind cel al unui pilot cipriot care se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva”. Pe lângă aceste cazuri, în ultimele două zile au fost confirmate şapte cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. În spitalele suport COVID erau ocupate ieri, 18 iulie, 14 paturi, dintre care două sunt paturi ATI la Spitalul de Boli Infecţioase. Există 14 paturi ATI libere, câte şase la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul Municipal Paşcani şi două la Spitalul “Sf. Spiridon”.

Alte 163 de paturi sunt disponibile pentru bolnavii confirmaţi pozitiv, acestea fiind la Spitalul CF Paşcani, Căi Ferate Iaşi, Spitalul Orăşenesc Hârlău, Spitalul de Pneumoftiziologie şi la cel de Boli Infecţioase. Campania de vaccinare se menţine în judeţ pe un trend descendent, pe 16 iulie au fost vaccinate 697 de persoane, iar pe 17 iulie s-au imunizat 502 persoane. În cadrul campaniei s-au făcut până în acest moment 384.301 vaccinări. În perioada 14 – 17 iulie au fost organizate mai multe caravane mobile în zone diferite ale oraşului.
sursa: Ziarul de Iasi

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...