Acasă » REGIONAL » Harlau » Permise de conducere reținute la Hârlău, în urma unor controale
nomad

Permise de conducere reținute la Hârlău, în urma unor controale

Comunicat. La data de 22 septembrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău și Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost verificate 13 societăți comerciale și au fost controlate 38 de autovehicule și 12 atelaje hipo, fiind legitimate 63 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 7.545 de lei, dintre care 11 conform O.U.G. nr. 195/2002, 7 conform Legii nr. 61/1991 și 2 conform altor acte normative. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat, de 48 de ani, din comuna Cotnari, a fost depistat conducând un autoturism, pe raza comunei Cotnari, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul etilotest rezultând o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat faptul că inspecția tehnică periodică a autoturismului șiasigurarea obligatorie de răspundere civilă auto erau expirate. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă, conform O.U.G. nr. 195/2002 și Legii nr.132/2017 și s-a dispus reținerea permisul de conducere și retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Un tânăr de 25 de ani, din localitatea Pârcovaci, a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, deoarecei-a adresat injurii şi cuvinte jignitoare unei tinere din aceeași localitate.

 

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primele demersuri pentru asfaltarea a două drumuri printre care cel dintre Ruginoasa și Heleșteni

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor vor semna astăzi contractul cu firma ...