Acasă » ECONOMIC » Afaceri » Piedici nejustificate în obținerea unei autorizații de construire la Iași. LCA Construct Imobiliare intră în reorganizare judiciară
pmp

Piedici nejustificate în obținerea unei autorizații de construire la Iași. LCA Construct Imobiliare intră în reorganizare judiciară

Companiei LCA Construct Imobiliare îi este blocat și la ora actuală lucrările de construire la complexul Mon Jardin Copou – Iași. De patru ani de zile reprezentanții societății alături de firmele colaboratoare contractate pentru dezvoltarea complexului se chinuie la instituțiile statului să li se facă dreptate. Patru ani de zile de timp pierdut, purtați pe drumuri dar mai ales patru ani de derapaj financiar.

Recent, dezvoltatorul proiectului imobiliar „Mon Jardin Copou” şi-a cerut insolvenţa pentru reorganizarea judiciară, cu scopul, spun reprezentanții juridici ai firmei, de a putea continua proiectele începute.

„Ulterior deschiderii procedurii generale de insolvență SC L.C.A. CONSTRUCT-IMOBILIARE SRL își va desfășura activitatea curentă într-un regim normal onorându-și cu profesionalism contractele cu terții, adoptând toate măsurile necesare într-o manieră sustenabilă în vederea desfășurării activității curente”, transmite expertul judiciar, Daniel Moraru.

Aceștia explică clienților situația în care se află și îi asigură că vor continua lupta în a li se face dreptate pentru a duce la bun sfârșit ce au promis.

FOTO 1

Autorizarea construirii într-un sistem birocratic alterat

Constructorii arată că au obținut toate avizele necesare în vederea eliberării autorizației de către Primăria Iași pentru continuarea proiectului. Sunt 18 avize cu 6 semnături din partea organelor de specialitate, toate în favoarea continuării lucrării. Însă, Compartimentul juridic administrativ ieșean solicită un acord de trecere pe o stradă care, spun aceștia, ar fi privată. Numai că actele arată că nu este necesar. În acest sens, primăria a fost chemată în instanță iar pe rol sunt două procese. Administratorii societății cred că Acordul de trecere solicitat este un abuz, dat fiind și faptul că la ora actuală sunt dezvoltatori ce construiesc în zonă. (Video 1)

Contrar celor susținute de juriștii primăriei realitatea din teren arată, după cum se vede și în video mai sus, că drumul este cale de acces pentru noile proprietăți, numai în acest caz NU.

Bani blocați

Administratorii societății mai spun că LCA Construct- Imobiliare dispun de investiții în imobiliare de peste 8 mil euro. Banii sunt blocați din cauza refuzului de a li se semna acel acord de trecere pe strada Antonin Ciolan.

„Nu suntem la primul proiect imobiliar. Avem investiții finalizate în cartierul Bucium. Am cumpărat terenul la un preț destul de scump în Copou pentru a dezvolta un complex imobiliar modern, demn de municipiul Iași. Avem investiți bani în avansuri către alte firme colaboratoare. Nu ne-am gândit niciodată că nu vom fi lăsați să construim și că vom fi blocați. Toate aceste probleme de durată și nemulțumirile unor clienți ne-au forțat să intrăm în proceduri de insolvență cu scopul de a reorganiza activitatea din punct de vedere judiciar. Ne dorim să continuăm proiectele propuse, de noi depind nu numai firme dar și tineri sau proprietari de imobile. Continuăm să luptăm cu acest sistem pentru a arăta că avem dreptate și că suntem blocați ilegal”, au transmis experții și avocatul firmei care se ocupă de problemele juridice ale societății.

Proteste în fața primăriei, muncitorii au ieșit în stradă

Muncitorii firmei colaboratoare care trebuiau să se ocupe de construcția complexului au ieșit recent la proteste în fața primăriei. Pe parcursul a câtorva zile și-au manifestat nemulțumirile în mod pașnic față de secretarul general. Aceștia au declarat că li se fac o nedreptate, că sunt lăsați fără venituri din cauza unor interese. Dat fiind faptul că încă nu li s-au rezolvat situația au în vedere să continue și în perioada următoare, în număr mai mare, protestele.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Controale în județul Iași. Amenzi de peste 140 000 lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit în peste 150 de situații solicitate ...