Acasă » Administratie » Pintilie continuă proiectele publice demarate de fosta administrație. Credit pentru cofinanțare lor
www.jurnalulregional.ro

Pintilie continuă proiectele publice demarate de fosta administrație. Credit pentru cofinanțare lor

Actuala conducere a municipiului Pașcani are în vedere să acceseze un credit pentru acoperirea cheltuielilor cu partea de cofinanțare a proiectelor începute de fosta administrație Pantazi. Asta deși pesediștii au fost criticați în repetate rânduri, atât în campania electorală cât și înainte, de faptul că nu au atras fonduri externe pentru dezvoltarea municipalității.

În ultima conferință de presă susținută de Marius Pintilie, edilul șef a explicat presei că sunt necesare sume mari pentru acoperirea contribuției la care municipalitatea s-a angajat dar și pentru alte probleme cum ar fi autorizare ISU pentru clădirea administrativă, sisteme de alarmare în municipiu, proiectele de apă, canalizare sau actualizarea P.U.G.-ului. Cum bugetul local este insuficient, soluția identificată de primar este un credit bancar.

Marius Pintilie a mai spus că va continua toate proiectele începute de fosta conducere iar printre priorități se numără și amenajarea noului cimitir. La acest proiect se așteaptă finalizarea contestațiilor urmând ca cel mai probabil în vara acestui an să se treacă la execuția lui. Un alt lucru promis de actualul primar dar care a fost dat uitării este acela că va solicita o expertiză financiar – contabilă pentru a afla situația reală din primărie. Această decizie a venit în urma tot unor suspiciuni și acuzații cum că fosta conducere Pantazi ar fi măsluit bugetul local în anii cât a deținut funcția de primar. Culmea, când a ajuns pe funcția de conducere, primarul Marius Pintilie s-a arătat a fi mulțumit de situația administrativă moștenită de la PSD. Mai mult, acesta continuă pe același sistem administrativ conceput de primarul Dumitru Pantazi și administratorul public Gică Zanet.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Dragobete, 24 februarie – Astăzi se sărbătorește ziua îndrăgostiților în varianta românească

Astăzi se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în varianta ei românească. Sărbătoarea e cunoscută sub denumirea de ...