Acasă » REGIONAL » Moldova » Premieră în ultimii 20 de ani. Fără dezbatere în turul 2 al prezidențialelor
nomad

Premieră în ultimii 20 de ani. Fără dezbatere în turul 2 al prezidențialelor

Turul doi al alegerilor prezidențiale 2019 ar putea avea loc fără o dezbatere între candidați.

În timp ce liderii PSD cer insistent o confruntare față-n față între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, liberalii consideră că o întâlnire între cei doi nu ar aduce nimic în plus, având în vedere că ambii candidați sunt foarte cunoscuți.

Șeful statului a ales să participe doar la discuții cu alegătorii.

Cerute insistent de societatea civilă înainte de primul tur, dezbaterile dintre candidați aproape au lipsit, iar la cele câteva încercări nu au participat Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Nici acum, o întâlnire între cei doi nu este acceptată de ambele părți. Șeful statului consideră că invitațiile celor de la PSD la o astfel de confruntare sunt doar o manevră.

„PSD încearcă să atragă atenția prin tot felul de manevre”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului promite, însă, într-o postare pe Facebook, că va dialoga, în perioada următoare, atât cu jurnaliștii, cât și cu cetățenii.

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut că România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori”, a scris președintele, pe pagina sa de Facebook.

“Nicidecum, președintele nu se teme de o confruntare. Cei doi candidați sunt bine cunoscuți. O confruntare nu își are rostul în acest moment”, a declarat Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL.

De fapt, unii dintre consilierii lui Klaus Iohannis cred că o astfel de confruntare nu l-ar ajuta pe președinte să câștige prea multe voturi și preferă organizarea de mitinguri electorale în țară.

Întrebat dacă nu crede că Iohannis ar trebui să răspundă la întrebări, Ludovic Orban a răspuns: „Am încredere că vor susține candidatura președintelui Klaus Iohannis și că nu consideră necesară o astfel de dezbatere care nu va folosi nimănui”.

Ba mai mult, premierul s-a oferit să meargă el la dezbatere cu Viorica Dăncilă, în locul lui Klaus Iohannis, pentru a discuta despre ce a lăsat în urmă guvernul PSD. Orban a criticat atât Guuvernul Dăncilă, cât și activitatea primarului Capitalei. În replică, Gabriela Firea l-a provocat și ea la o dezbatere. Citeste stirea intreaga pe www.stirileprotv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Demersuri privind amenajarea noului Cimitir Municipal. Enoriași supărați că nu au mii de euro pentru un loc de veci

Pași mărunți în demersurile privind amenajarea noului cimitir din municipiul Pașcani. De câțiva ani de ...