Acasă » REGIONAL » Pascani » Premii de top la limba franceză pentru uniriști

Premii de top la limba franceză pentru uniriști

C.P. Se vede bine faptul că laboratorul de limbi străine al Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” funcționează la parametri optimi și la standarde demne de toată considerația. După o serie de rezultate remarcabile obținute la limba engleză, iată că și limba franceză trasează o traiectorie ascendentă spre linia de top din graficul premiilor uniriste.
Astfel, această nouă serie de premii frumoase la limba franceză include rezultatele obținute la
Concursul Regional de Limba franceză „N.I. POPA”, desfășurat pe 16 mai 2017 la Colegiul „Ioan C. Ștefănescu” din Iași. La această competiție Teona Țehaniuc a obținut Premiul I, Irina Turcu a primit Premiul al II-lea, iar Dianei Grigoriu i-a revenit Premiul al III-lea, cele trei eleve fiind toate în clasa a XI-a. Valeria Grozavu (clasa a X-a) și Iustina Tudurii (clasa a IX-a), au obținut fiecare Mențiune.
Ieri, curajoșii poligloți de la „Unirea” s-au remarcat și în cadrul Concursului de traducere și retroversiune „ARS TRADUCENDI”, Ediția a II-a, 2017, organizat de Colegiul Național, Iași.
La secțiunea I – traduceri individuale – limba italiană, eleva Doroftei Cristina a obținut Premiul al II-lea.


La secțiunea II, Atelier de retroversiune – limba franceză, echipa formată din elevele Țehaniuc Teona, Grigoriu Diana, Turcu Irina (clasa a XI-a) a obținut Mențiune. Echipa alcătuită din elevii Doboș Cornelia, Costea Adrian și Doroftei Cristina (clasa a X-a) a obținut Premiul al III-lea.
Elevii au fost coordonați și îndrumați către reușită de către doamna profesor Mihaela Hărățu.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pensii 2024. Cine va primi cu 80% mai mult de la poştaş anul viitor

Ministrul Muncii (MMSS), Simona Bucura Oprescu, a oferit clarificări cu privire la impactul noii legi ...