Acasă » Administratie » Presiuni din partea AUR la Pașcani. Primarul oferă „totul”, vicele se opune, consilierii din opoziție cer explicații. Cine minte?

Presiuni din partea AUR la Pașcani. Primarul oferă „totul”, vicele se opune, consilierii din opoziție cer explicații. Cine minte?

Partidul A.U.R. pune presiuni pe Pașcani. Primarul vrea să le dea sediu într-un spațiu unde sunt depozitate obiecte de muzeu. Numai că viceprimarul se împotrivește. Asta deoarece în spațiul respectiv sunt depozitate obiecte de muzeu, lucruri care ar trebui să fie puse în evidență și nu mutate sau eventual aruncate.

Consilierii locali au avut un proiect de hotărâre, în ultima ședință ordinară de Consiliu Local Municipal, unde erau nevoiți să aprobe acordarea unui spațiu în mod gratuit partidului A.U.R. pentru filiala Pașcani. Proiectul inițiat este unul legal. Problema a fost aceea că în spațiul respectiv erau depozitate obiecte patrimoniale muzeale.

Aleșii au spus că mai sunt spații libere care pot fi date dar nu sunt de acord cu cel unde sunt depozitate obiecte. Tot ei au spus că nu au nimic cu cei de la A.U.R. doar că pot să-și aleagă alt spațiu disponibil. Nu a contat acest lucru pentru primarul Marius Pintilie și a îndemnat consilierii să voteze precizând că așa doresc cei de la A.U.R..

„Am primit o solicitare de la reprezentanții A.U.R. în care au specificat că doresc să le punem la dispoziție un spațiu în vechea primărie. Am fost și le-am arătat cele disponibile și au spus că nu vor deoarece sunt la etaj și nu la parter, la vedere. Am zis că putem muta acele obiecte de la muzeu în alt spațiu pentru a elibera camera. Nu văd nici o problemă în acest sens”, a spus primarul Marius Pintilie.

„Am discutat cu cei de la AUR, le-am explicat situația și ei au spus că nu au știut că sunt depozitate în acel spațiu obiecte de muzeu. Ei au zis că s-au răzgândit și sunt dispuși să accepte alt spațiu, fără nici o problemă. Nu înțeleg de ce trebuie neapărat să le dăm acel spațiu dacă sunt în aceeași clădire altele libere”, a spus printre altele, în plenul ședinței, viceprimarul Cristian Rățoi, cel care are în subordine și activitățile de la muzeu.

Nici consilierii din opoziție nu au înțeles dezinteresul primarului față de bunurile municipalității. Crec că nu este normal ca un primar să își bată joc de bunurile patrimoniale în loc să le protejeze.

Cine minte?

Jurnalul Regional a luat un punct de vedere reprezentanților A.U.R. Iași. Aceștia ne-au declarat că nu au purtat nici o discuție cu viceprimarul Cristian Rățoi ci cu un reprezentant al muzeului din Pașcani. Au explicat că își doresc acel spațiu după cum spune primarul Marius Pintilie și că sunt dispuși să pună la dispoziție oameni pentru a muta obiectele.

„Nu am purtat nici o discuție cu viceprimarul. Am discutat cu cineva de la muzeu. Noi nu ne dorim decât să fim mai accesibili și mai vizibili pentru oameni. Suntem totuși un partid parlamentar și nu putem să acceptăm un spațiu în spatele fostei primării unde nimeni nu ne vede. Ne dorim spațiul de la parter. Ajutăm la făcut curat, la mutarea lucrurilor, nu este o problemă asta. Vrem să fim vizibili”, a declarat Vasile Pușcașu – AUR.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere față de cele declarate de către cei de la AUR, viceprimarul Cristian Rățoi a spus că de fapt nu a discutat cu cei de la partidul Alianța pentru Unirea Românilor și că s-a înțeles greșit. Precizăm că în cele din urmă proiectul nu a fost votat. Cel mai probabil se va reveni în Consiliu Local cu supunerea lui la vot.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...