Acasă » REGIONAL » Moldova » Primăria Pașcani se îndatorează cu 4 000 000 lei. Discuții despre alt împrumut

Primăria Pașcani se îndatorează cu 4 000 000 lei. Discuții despre alt împrumut

Început de an cu datorii pentru administrația locală pășcăneană. Membrii Comisiilor de specialitate a Consiliului Local au dat vot favorabil pe proiectul de hotărâre inițiat de primarul Marius Pintilie privind la accesarea unui împrumut bancar în valoare de 4 000 000 lei. Banii ar urma să acopere partea de cofinanțare a proiectelor europene demarate de fosta administrație Pantazi și urmate a fi implementate de actuala conducere. Subiectul a fost dezbătut astăzi în comisiile de specialitate a Consiliului Local, membrii acestora fiind de acord cu acest proiect.

În dezbaterile avute s-a constatat faptul că o problemă financiară va fi la celelalte proiecte pe care administrația locală le are în derulare: iluminat public, modernizare piață vale sau cimitir. Soluția ar fi tot un împrumut bancar doar că aici cheltuielile sunt mai mari față de celelalte proiecte cu finanțare europeană, unde cota de participare pe cofinanțare a municipalității este de 2%.

De menționat faptul că odată cu accesarea acestui împrumut gradul de îndatorare a Primăriei Pașcani ar fi undeva la 13%-14% din bugetul local conform normelor metodologice. Actuala conducere se mai poate îndatora până la 30% din Buget.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Dragobete, 24 februarie – Astăzi se sărbătorește ziua îndrăgostiților în varianta românească

Astăzi se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în varianta ei românească. Sărbătoarea e cunoscută sub denumirea de ...