Acasă » REGIONAL » Moldova » Primăria Pașcani vrea schimbe hârburile din transportul în comun cu altele. Consilierii se opun. Sorin Olariu vine cu o altă soluție
nomad

Primăria Pașcani vrea schimbe hârburile din transportul în comun cu altele. Consilierii se opun. Sorin Olariu vine cu o altă soluție

Un proiect de hotărâre apărut suplimentar pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local municipal de mâine a stârnit nemulțumiri printre aleșii locali. Conducerea Primăriei are în vedere să achiziționeze prin S.C. CLP Ecoserv cinci autobuze second hand în vederea asigurării transportului local public de călători. Valoarea totală estimată este de 800.000 lei (TVA inclus) iar banii provin de la bugetul local.

Varianta propusă de Primărie prin conducerea CLP Ecoserv a nemulțumit o parte din aleșii locali. Printre cei mai indignați de acest proiect se numără consilierul local PMP, Sorin Olariu. Edilul a criticat proiectul precizând că pare a fi făcut „pe genuchi”. Acesta a venit cu o altă variantă care satisface cerințele unui unui serviciu public de calitate.

„Nu sunt de acord cu un astfel de proiect făcut parcă pe genunchi. Nu se poate așa ceva. În ședința Comisiei Economice am prezentat o altă variantă mult mai bună decât cea din proiect. Este vorba despre achiziția a trei atuobuze de dimensiuni mai mici, cum sunt și în alte orașe învecinate, prin Leasing. Dacă este necesar mai multe, până la achiziționarea altor două autobuze se poate închiria cele de la RAGCL. Or dacă nu, să caute fonduri europene sau guvernamentale că tot se laudă cei de la PNL că ministrul mediului oferă astfel de posibilități”, ne-a declarat Sorin Olariu.

Președintele PMP Pașcani a spus că prin varianta de leasing în circa o săptămână de zile autobuzele pot fi văzute pe trasee. „La varianta de leasing nu este nevoie de fond de garantare, cum spun cei de la Primărie. Pe factură scrie clar: plată chirie leasing. Până la achitarea ultimei rate furnizorul este proprietar pe bunuri. Nu voi vota proiectul în varianta propusă de primar și ceilalți de la PSD. Nu este normal să mai umblăm cu mașini second hand”, a conchis Sorin Olariu, consilier local PMP Pașcani.

Nici cei de la PNL nu sunt de acord cu vaianta SH. „Având în vedere Proiectul de HOTARARE suplimentar, inițiat de primarul Dumitru Pantazi pentru ședința Consiliului Local din 21.05.2020, Organizația PNL Pașcani vă transmite următorul comunicat de presă. PNL Pașcani va vota împotriva  achiziționării de autobuze second-hand pentru serviciul de transport persoane din Municipiul Pașcani. Prin neglijență și lipsă de profesionalism, cei care conduc Primăria Pașcani au ratat șansa achiziționării autobuzelor electrice din fonduri europene. Trebuie ca administrația locală  să acceseze fonduri europene sau de la Ministerul mediului, pentru achiziția de autobuze performante și nepoluante. Părerea noastră e că pășcănenii merită mai mult!”.

Membrii Comisiei economice au dat vot nefavorabil pe proiect (PMP și PNL fiind împotrivă iar cei de la PSD s-au abținut). Decizia finală va fi luată în ședința ordinară de mâine.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Veteran de război sărbătorit de conducerea Primăriei Pașcani

La împlinirea vârstei de o sută de ani, veteranul de război Vasile N Grecu din ...