Acasă » EVENIMENT » Justitie » Primarul care promitea bordeluri, condamnat penal din cauza fiicei sale. Ce a hotărât instanța pentru Ion Rotaru

Primarul care promitea bordeluri, condamnat penal din cauza fiicei sale. Ce a hotărât instanța pentru Ion Rotaru

Ion Rotaru este primarul Piatra Neamț, cel care promitea bordeluri și care s-a bucurat ani întregi de notorietate datorită ideilor sale ieșite din comun în administrație.

Acesta a fost condamnat penal din cauza fiicei sale.

Primarul Ion Rotaru a fost condamnat din cauza fiicei sale

Potrivit B1.ro, sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bacău, la începutul acestei săptămâni, este definitivă, fostul edil primind un an şi şase luni de închisoare, dar cu amânarea executării pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

În prezent primar al comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru a fost cercetat şi condamnat din cauza fiicei, Laura, care a fost angajată, în 2018, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans (o asociere a localităţilor din zona Piatra Neamţ pentru transportul public de persoane) în perioada când el era preşedintele structurii.

„În temeiul art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, a pedepsei complementare şi a pedepsei accesorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal şi calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Bacău, potrivit Adevărul.

Practic, a rămas în vigoare hotărârea primei instanţe, cea emisă în acest an de către Judecătoria Piatra Neamţ, apelul celui acuzat de conflict de interese fiind respins ca nefondat.

Cum pedeapsa este una cu amânare, decizia magistraţilor nu-l va afecta pe Ion Rotaru, el putând candida la viitoarele alegeri, cele din 2024.

Primarul promitea că va înființa bordeluri în Piatra Neamț

Ion Rotaru a fost edilul municipiului Piatra Neamţ între 1996 şi 2004, fiind învins atunci de Gheorghe Ştefan, iar din 2008 este primar la Alexandru cel Bun.

Cu ani în urmă, el spunea câ va înființa bordeluri la Piatra Neamț, stârnind ample reacții.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

IAȘI | Zeci de sancțiuni în trafic cu permise reținute

Peste 200 de sancțiuni în trafic au fost date de polițiștii ieșeni în valoare de ...