Acasă » REGIONAL » Iasi » USR Iași propune un altfel de Revelion în Iași: drone și lasere în loc de artificii. care este motivul

USR Iași propune un altfel de Revelion în Iași: drone și lasere în loc de artificii. care este motivul

USR Iași propune în Consiliul Local un spectacol unic pentru oraș, de Revelion, cu lasere și drone care să înlocuiască tradiționalele artificii și alte elemente pirotehnice.

Amendamentul propus de consilierii USR Iași va fi discutat și votat în ședința ordinară de Consiliu Local din 24 noiembrie.
Potrivit statisticilor, în noaptea de 31 decembrie se înregistrează cele mai multe cazuri de pierderi ale câinilor și pisicilor, pentru care spectacolul de artificii este un adevărat coșmar, ducând deseori chiar la moartea animalelor înaintate în vârstă.

De multe ori, nici stăpânii nu știu foarte bine ce să facă pentru a menaja animalul și pentru a-l calma, astfel că sunt puși fața în față cu un animal de companie terifiat.

“Există acest proiect implementat deja în alte orașe din țară, unde cetățenii au avut ocazia să admire, în premieră pentru orașul lor, un joc impresionant de lasere și drone, o simfonie de lumini. Costurile nu sunt cu mult mai mari, iar noi am propus prin amendament majorarea sumei de la 600.000 lei la 660.000 lei. Această sumă va acoperi costurile organizării concertelor dintre ani și un spectacol de lumini cu 200 drone și lasere organizat în coordonare cu instituțiile abilitate. Acest proiect s-a desfășurat cu mare succes la Sibiu, la Alba Iulia de Ziua Națională, la Cluj de zilele orașului, precum și la festivalul Saga de la București. Putem face asta și la Iași.“, declară consilierul Iulian Nicolau (USR), inițiatorul amendamentului. Suntem în plină dezvoltare tehnologică și trebuie să folosim tehnologia pentru îmbunătățirea calității vieții și a mediului înconjurător. Organizând un show de lumini cu lasere și drone, vom fi în continuare prietenoși cu fauna urbanizată și cu natura, admirând în același timp un spectacol unic și original, nemaivăzut în Iași până acum”, este scris în comunicatul USR.
Sursa: Ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Legenda mai puțin povestită a lui Moș Nicolae

De numele Sfântului Nicolae sunt legate mai multe poveşti creştine. Legenda lui Moș Nicolae vorbeşte ...