STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » Administratie » Primarul din Tg. Frumos, dat pe mâna procurorilor. ANI l-a prins cu fals în declarații. Vatamanu: Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente
SURSA FOTO - Ziarul de Iasi

Primarul din Tg. Frumos, dat pe mâna procurorilor. ANI l-a prins cu fals în declarații. Vatamanu: Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către  VATAMANU IONEL, primarul din Tg. Frumos, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal (normă juridică în vigoare începând cu data de 01.02.2014), întrucât mențiunile făcute în declarațiile de avere depuse în perioada 2015 – 2017, referitoare la un contract de împrumut încheiat cu o societate comercială în anul 2014 și scadent în anul 2024 sunt în neconcordanță cu declarațiile ulterioare ale acestuia referitoare la respectivul împrumut .

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Inspecția Fiscală Persoane juridice pentru efectuarea de cercetări specifice inspecției fiscale în vederea stabilirii realității unor tranzacții identificate urmare a informațiilor rezultate din activitatea de evaluare a declarațiilor de avere cu privire la posibila existență a unor fapte de încălcare a legislației fiscale, potrivit Ziaruldeiasi.ro.

Primarul Vatamanu a explicat pentru Ziarul de Iași că a contractat într-adevăr în 2014 un credit de 357 de mii de lei de la firma Țac-Țac, administrată de soția lui, pe care însă l-a rambursat mai repede decât ar fi fost scadent, în 2024. Astfel, tot în 2014, potrivit declarației de avere, el a vândut o casă cu terenul aferent pentru 270 de mii de lei, rămânând de plată diferența de aproximativ 90 de mii. „Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente acestor tranzacții”, ne-a spus primarul din Tg. Frumos, adăugând că este pregătit să prezinte toate dovezile celor de la Finanțe Publice.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

UPDATE | Accident rutier la Blăgești. Două persoane au necesitat îngrijiri medicale

În urmă cu aproximativ două ore, în municipiul Pașcani, pe raza suburbiei Blăgești mai exact, ...