Acasă » REGIONAL » Moldova » Probleme financiare la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani din cauza lipsei unui buget și a neînțelegerilor cu Casa de Sănătate
thomplast
SMU Pascani

Probleme financiare la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani din cauza lipsei unui buget și a neînțelegerilor cu Casa de Sănătate

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani se confruntă în această perioadă cu probleme financiare. Pe lângă acest aspect, unitatea medicală nu are în stoc nici medicamente pentru pacienți. Astfel că cei care apelează la serviciile medicale sunt nevoiți să vină cu punguța de medicamente de acasă.

Secretara Primăriei, jurista Irina Jitaru, a venit cu explicații în ședința de Consiliu Local de astăzi despre situația creată.

„Spitalul Municipal de Urgență nu are încă aprobat bugetul. O problemă este și cu contractul cu Casa de Sănătate. Conducerea spitalului solicită de mai mulți ani de zile creșterea contractului mai ales că au crescut în acest timp și prețurile. După negocieri și după aprobarea bugetului o să se ajungă la normalitate”, a precizat președinta Consiliului de Administrație de la spital, Irina Jitaru.

Jurista a mai precizat faptul că probleme asemănătoare există și la celelalte spitale din țară, nu doar la Pașcani. Consilierul local PMP, Sorin Olariu a venit cu propunerea ca liderii de grupuri din Consiliu Local împreună cu directorii unității medicale să se întâlnească pentru a purta discuții cu privire la situația de la spital.

„Propun să facem o întâlnire între liderii de grup din Consiliu Local împreună cu Consiliul de Administrație de la spital și conducere pentru a discuta despre situația financiară. Sunt probleme acolo și nu putem ascunde asta”, a precizat Sorin Olariu, consilier local PMP.

Cei de la Primărie au venit cu precizarea că situația financiară de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani va fi prezentată în ședința de Consiliu de la sfârșitul acestei luni chiar de către conducere. Atunci, aleșii locali vor putea dresa întrebările dorite managerului dr. Costică Pânzaru pentru lămuriri.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Costel Iosub Tatarusi - Jurnalul Regional

DOC | „Primăria mobilă” la Tătăruși. Funcționarii publici vin în sprijinul cetățenilor pentru colectarea taxelor și impozitelor. Bonificație de 10% pentru contribuabili

Conducerea Primăriei comunei Tătăruși a inițiat o procedură care vine în sprijinul cetățenilor ce doresc ...