Acasă » REGIONAL » Moldova » Probleme majore la Parcul Peștișorul. Malul lacului s-a surpat din cauza lipsei de investiții
nomad

Probleme majore la Parcul Peștișorul. Malul lacului s-a surpat din cauza lipsei de investiții

O porțiune din zidul de susținere al malului lacului Peștișorul a cedat. Problema a fost evidențiată în urmă cu câțiva ani de zile în plenurile ședințelor de Consiliu Local Municipal Pașcani însă, nu s-a făcut mai nimic în acest sens. Motivul invocat la acea vreme de fostul viceprimar Vasile Axinte, actual deputat PSD, a fost acela că implică costuri foarte mari iar bani la buget nu sunt. Astfel că din cauza precipitațiilor și a infiltrațiilor de apă, zidul a crăpat iar trotuarele cu pavelele mai au un pic și se „mută” în lac.

Cei de la Primărie au trimis o echipă pentru a face un inventar asupra situației dar și pentru a găsi soluții. „O parte din zidul de susținere al bazinului de apă din Parcul Peștișorul a cedat ca urmare a infiltrațiilor de apă. Vă rugăm să respectați zona marcată prin banda de protecție pentru că există risc de prăbușire! La fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani pentru a constata pagubele si a găsi cele mai rapide soluții de rezolvare a problemei”, precizează cei de la Biroul de presă din Primărie.

De menționat că tot în urmă cu câțiva ani de zile s-a dorit concesionarea luciului de apă în vederea amenajării însă, din motive necunoscute, s-a renunțat la această idee.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. Modernizarea, in special, a lacului lasa de dorit… Spre exemplu balustrada nu respecta normele de protectie! Orice copil poate cadea in lac cu asa balustrade! Daca le lasati asa, angajati si un salvamar! Pontonul… Insulita… Dar intr-adevar, daca nu consolidati malurile, umpleti lacul doar cu nisip! Sau altceva solid!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Două obiective importante pentru tătărușeni vor fi date în folosință

În acest an se împlinesc 155 de ani de la înființarea sistemului educațional în comuna ...