Acasă » REGIONAL » Iasi » Programul „Cornul şi laptele“ se întoarce pe masa consilierilor judeţeni
thomplast

Programul „Cornul şi laptele“ se întoarce pe masa consilierilor judeţeni

Ce alte proiecte vor dezbate consilierii judeţeni la şedinţa de plen de mâine?

După degringolada din anul şcolar 2018-2019, când Programul pentru Şcoli – adaptarea actuală a mai vechiului program cunoscut sub numele popular „Cornul şi laptele“ – s-a desfăşurat cu dificultate în unele şcoli din judeţ, iar în altele, deloc, Consiliul Judeţean încearcă să reinstaureze gustarea din recreaţia mare. Consilierii se vor pronunţa, la şedinţa de miercuri, asupra preluării de către CJ a procedurilor de licitaţie pentru 92 de comune şi oraşe din judeţ, care nu şi-au asumat responsabilitatea derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziţionarea produselor aferente Programului pentru Şcoli. Celelalte şase unităţi administrativ teritoriale „curajoase“ sunt comunele Ciorteşti, Lespezi, Stolniceni-Prăjescu, Tătăruşi, Valea Seacă şi municipiul Iaşi.
Printre cele 20 de proiecte care vor intra în dezbaterea aleşilor judeţeni se află două care vizează reintrarea CJ în domeniul parcurilor industriale: ca asociat la SC „Miroslava Industrial Parc“ SRL şi ca administrator pentru următorii 25 de ani al unei suprafeţe de 30 de hectare preluată de la comuna Holboca. „Sper că CJ nu îşi propune să abandoneze proiectul construirii parcului industrial de la Leţcani“, a comentat liderul grupului liberal din CJ, Romeo Vatră.
În aceeaşi şedinţă, consilierii vor face cunoştinţă cu noul lor coleg, liberalul Cătălin Timofciuc, care va continua mandatul început de colegul său Marius Dangă. Amintim că acesta din urmă a demisionat săptămâna trecută din CJ, motivând perspectiva unei oportunităţi de afaceri care îi permite să se retragă din viaţa publică.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Micuţii fără soartă! Locul din Moldova cu cea mai sfâşietoare şi mai multă durere

Secţia de Paliaţie de la Spitalul de Copii, locul în care „se moare altfel“. Sau ...