Acasă » REGIONAL » Moldova » Proiect pentru realizarea unui PARC INDUSTRIAL în municipiu. PĂȘCĂNENII au nevoie de locuri de muncă!

Proiect pentru realizarea unui PARC INDUSTRIAL în municipiu. PĂȘCĂNENII au nevoie de locuri de muncă!

Lipsa acută a locurilor de muncă în municipiul Pașcani îi determină pe mulți localnici să-și caute un job în orașele dezvoltate din apropiere. La ora actuală, Pașcaniul este „repetent” din acest punct de vedere. Motivul? Unii spun că investitorii care au dorit să dezvolte afaceri în zonă au fost blocați din punct de vedere administrativ. Alții, însă, spun că deși există potențial economic în Pașcani, nu dispun de teren pentru investiții.

În acest sens, consilierul local PMP Pașcani, Sorin Olariu, a inițiat un proiect de hotărâre, documentație depusă deja la Primăria Pașcani, prin care solicită să se facă primii pași importanți pentru sprijinirea investitorilor.

Sorin Olariu cere să se aprobe finanțarea unui studiu de fezabilitate în vederea identificării unei zone adiacente în Municipiului Pașcani cu destinație PARC INDUSTRIAL. În acest mod se sprijină agenții economici dispuși să-și deschidă puncte de lucru.

„Pentru dezvoltarea armonioasă a municipiului Pașcani, avem nevoie de locuri de muncă bine plătite. Acestea se pot creea numai dacă atragem investitori. Vin dacă le oferim condiții avantajoase pentru dezvoltarea afacerii respective. Prin proiectul depus se dorește identificarea unei zone adiacente municipiului nostru, zonă care să fie de minim 25 hectare (teren tip platou), în vecinătatea căilor rutiere, feroviare și cu acces facil la utilități”, precizează Sorin Olariu – PMP Pașcani, consilier local al municipiului Pașcani.

Interesant este de văzut dacă proiectul respectiv va fi luat în considerație de actuala conducere din Consiliul Local Municipal. Consilierul local Sorin Olariu are puterea unui singur vot, din cele 19 existente. Majoritatea este deținută de PSD apoi PNL.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pașaportul Covid -19 pentru zborul cu avionul. Cum arată documentul

Companiile aeriene își doresc ca, din luna martie 2021, zborul cu avionul să fie posibil ...