Acasă » Administratie » Proiecte forțate să fie votate în Consiliul Local Municipal Pașcani. Nu contează demersul legal ci oportunitatea
pmp
Dumitru Pantazi, Cristian Rățoi - Marius Pintilie

Proiecte forțate să fie votate în Consiliul Local Municipal Pașcani. Nu contează demersul legal ci oportunitatea

Proiectul privind realizarea unui sistem de irigații pe spațiul verde în zona centrală a municipiului Pașcani s-a realizat într-un mod dubios or, dacă nu, pe sub masă. Asta deoarece nu s-a urmărit demersul legal al proiectului. Aspectele respective au fost scoase în evidență de câțiva consilieri locali în ultima ședință ordinară de consiliu.

În ședința pe Comisii de specialitate s-a pus în discuție legalitatea proiectului și nu neapărat oportunitatea lui. Mai precis, consilierii au fost de acord cu acest proiect doar că primarul Marius Pintilie cu aparatul de specialitate din subordine nu ar fi respectat demersul legal. Or, primarul Marius Pintilie a „îmbrăcat” dintotdeauna haina de legist.

La discutarea proiectului în comisii, consilierii locali au ridicat probleme importante de legalitate, după cum se poate observa și în înregistrarea video.

„Este vorba despre o problemă de legalitate și am câteva întrebări. Din câte știu, lăsând la o parte oportunitatea, era necesar de vot în Consiliu Local pentru Studiul de Fezabilitate. Cine a hotărât ca acest studiu să fie plătit și realizat fără votul nostru? Consider că este ilegal. Cum s-a ajuns aici?”, a spus consilierul local PMP, Sorin Olariu.

„Adică studiul este făcut și noi votăm acum plata lui pentru firmă deși nu am votat. Trebuie să plătim firma de care s-a ocupat, nu?”, a spus și consiliera PSD, Gabriela Nedelcu.

Valoarea studiului este de 246 000 lei, o sumă importantă alocată de la bugetul local, fără acordul consilierilor. După bâlbâieli venite ca răspunsuri din partea conducerii primăriei, proiectul a fost votat în unanimitate.

O altă problemă care nu a fost luată în considerare de către primarul Marius Pintilie este aceea că pentru irigații se folosește apă de la operatorul Apa Vital. Practic, necesar pentru irigații ar fi în sezonul de secetă, atunci când operatorul județean interzice oricărui consumator să folosească apă pentru irigații. Asta deoarece se golesc rezervoarele de aprovizionare.

Consilierul local PSD, Mihai Dediu a ridicat această problemă pe proiect și a cerut primăriei să identifice oportunități precum captare izvoare sau apă meteorică. Marius Pintilie a spus că deocamdată nu s-a gândit la acest lucru dar îl va avea în vedere pe viitor.

Până la un plan viabil pășcănenii, în perioada de secetă, când sunt restricții la apă, vor plăti irigarea gazonului din centrul pașcaniului deși ei nu vor beneficia probabil de servicii de apă.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...