Acasă » EVENIMENT » National » PROTESTE: Sunt 598 de locomotive defecte. “Practic, nu mai avem cu ce circula”
nomad

PROTESTE: Sunt 598 de locomotive defecte. “Practic, nu mai avem cu ce circula”

Mecanicii de locomotivă şi angajaţii CFR Călători se pregătesc de proteste masive, timp de patru săptămâni, începând din 16 septembrie, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei tragice din sectorul feroviar, cauzată de lipsa investiţiilor, a declarat Rodrigo Gabriel Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR).

În paralel, mecanicii de locomotivă, şefii de tren, conductorii şi revizorii de vagoane au anunţat o grevă tehnică. Aceasta în principal deoarece, odată cu reducerea costurilor, nu mai sunt bani nici măcar pentru piese de schimb, iar mecanicii sunt nevoiţi să le ia de la locomotivele defecte şi aflate în revizie.

“Din cauza reducerii costurilor, permanent, este imposibilă achiziţia de piese de schimb pentru locomotive. Ele au funcţionat şi mai funcţionează prin descompletarea celor care au intrat în revizie. Sunt 598 de locomotive defecte. Vor mai lua piese şi de la cele care nu vor mai funcţiona după terminarea sezonului, după care, probabil nu se va mai putea circula. Dacă directorul general al CFR Călători tot dispune reducerea costurilor, nu mai au ce costuri să reducă, dar piesele trebuie schimbate”, a continuat liderul sindical.

Potrivit acestuia, s-a ajuns la o situaţie critică vizibilă în această vară, când foarte mulţi călători s-au plâns fie că nu au găsit bilete, fie că au călătorit în picioare, din lipsa vagoanelor şi a locomotivelor.

“Practic, nu mai avem cu ce circula. Iar salariaţii CFR Călători au decis să protesteze şi să arate aceste lucruri. Este inadmisibil şi pentru noi, şi pentru călătorii români, să nu ni se asigure materialul rulant necesar. Călătorii nu pot fi transportaţi unde doresc, în condiţii de confort, mulţi rămân pe jos, merg în picioare, vin plângând că nu găsesc locuri şi tot aşa. Există o situaţie critică, iar statul trebuie să înţeleagă că este singurul acţionar”, a susţinut Maxim.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

420 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 21 de morți în 24 de ore

Alte 420 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate de la ultima ...