Acasă » EVENIMENT » Justitie » Răsturnare de situație: Europa, cu ochii pe Cazul Caracal. Gheorge Dincă, dus din nou la audieri
nomad

Răsturnare de situație: Europa, cu ochii pe Cazul Caracal. Gheorge Dincă, dus din nou la audieri

Potrivit unor surse Realitatea TV, audierea se va concentra, în special, pe cazul Luizei.

Între timp, tragedia din Caracal se va afla și sub lupa Consiliului Europei. Instituția urmează să decidă dacă trimite un reprezentant în România, pentru a analiza intervenția autorităților.

Un raport al Consiliului Europei ar putea sta la baza unui posibil proces împotriva României la CEDO. Cu atât mai mult cu cât Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat, de curând, Polonia, pentru un caz similar. Judecătorii au considerat că autoritățile poloneze nu s-au implicat suficient pentru a găsi un tânăr răpit și sechestrat vreme de doi ani. În cele din urmă, băiatul a fost ucis.

Potrivit deciziei Curții, prin reacția îndoielnică a autorităților, tânărului din Polonia i-a fost încălcat dreptul la viață.

19 ore au trecut de la apelurile Alexandrei la 112 și până la descinderea anchetatorilor. Iar pe Luiza, oamenii legii nu au reușit să o găsească din luna aprilie, când a dispărut.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cămătarii au căzut în plasa DIICOT. Ce ajungeau victimele să facă din disperare?

Procurorii DIICOT au reţinut trei persoane din oraşul Ungheni, judeţul Mureş, respectiv doi bărbaţi, de ...