Acasă » POLITIC » Răsturnare de situație în scandalul mutării ambasadei României din Israel
nomad

Răsturnare de situație în scandalul mutării ambasadei României din Israel

Răsturnare de situație în scandalul mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Ambasada Palestinei a transmis, într-un comunicat pentru digi24.ro, că acest lucru nu se va mai întâmpla. ,,Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim”, se arată în comunicat.

Anunțul a venit după o întâlnire pe care ambasadorul Palestinei a avut-o ieri cu președintele Camerei Deputaților. În cadrul acestei întrevederi, Dragnea i-ar fi dat asigurări că ambasada nu va fi mutată și că nu dorește să strice relațiile istorice dintre România și lumea arabă.

Subiectul mutării ambasadei a creat mari tensiuni între guvernarea PSD și șeful statului.

Iniţial, anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea, care a spus într-o emisiune televizată că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Ulterior și Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită în SUA, a declarat că după finalizarea analizei ,,și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Sursa www.realitatea.net

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Când vor avea loc alegerile în România. Campania electorală, sub semnul întrebării

Premierul Ludovic Orban a anunţat că alegerile parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie, ...