Acasă » EVENIMENT » Justitie » Familia Aurei Ion, tânăra decedată în Apuseni, plângere penală împotriva lui Arafat
nomad

Familia Aurei Ion, tânăra decedată în Apuseni, plângere penală împotriva lui Arafat

Familia Aurei Ion, tânăra de 23 de ani decedată în accidentul aviatic produs, în 2014, în Munții Apuseni, a formulat o plângere penală la Parchetul instanței supreme împotriva lui Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Mircea Dușa, fost ministru al Apărării și Dorel Grădinaru, fost inspector general al Inspectoratului General al Aviației.

Acțiunea penală este motivată de faptul că Raed Arafat a solicitat intervenția cu un avion SMURD, deși știa, susțin apărătorii familiei Aurei Ion, că acesta nu are dotările necesare pentru a interveni pe timp de noapte și în condiții de ceață.

Dosarul care vizează intervenţia autorităţilor pentru localizarea şi salvarea victimelor se află la Înalta Curte de Casație, care va hotărî, miercuri, dacă va dispune sau nu clasarea acestuia.

În 20 ianuarie 2014, un avion de dimensiuni reduse care avea la bord un echipaj medical s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la peste 1.400 de metri, între județele Alba și Cluj. Echipa medicală se îndrepta din București către Oradea, unde urma să preleveze ficatul unui donator. Adrian Iovan, pilotul avionului, a murit la scurtă vreme după impact, iar tânăra studentă la Medicină, Aurelia Ion, a murit înainte ca un echipaj de medici să ajungă la aeronavă. În urma accidentului aviatic, au supraviețuit copilotul și celelalte 4 cadre medicale care se aflau la bordul avionului.
G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Şofer român de TIR condamnat la 9 ani, eliberat de judecător, în Belgia: “E nevoie de el pe șosele”

Un șofer român de TIR condamnat la 9 ani a fost eliberat de judecător, în ...