Rețetă de socată tradițională aromată cu un ingredient secret. Iată cum poți pregăti, acasă, această băutură răcoroasă. Socata poate fi consumată și cu alte băuturi, precum limonada. Iată rețeta!
Iată o rețetă de socată tradițională aromată, dar care are un ingredient secret pentru a-i oferi un gust aparte. Pentru a fi mai acidă, în socată poate fi pusă drojdie (sau boabele de orez, ținute până când băutura poate fi consumată).
Rețetă de socată tradițională aromată cu un ingredient secret
Ingrediente pentru o socată răcoroasă:
- 15 flori de soc;
- 10 litri de apă;
- 5 lămâi;
- 10 frunze de mentă;
- Un kilogram de zahăr;
- 5 grame de drojdie;
- *Un borcan mare în care va fi pregătită băutura.
Pașii pe care îi poți urma pentru a pregăti această rețetă de socată:
- Asigură-te că borcanul este igienizat corespunzător, înainte de a prepara băutura cu flori de soc.
- Apoi, ingredientele de mai sus se adaugă în borcan și se adaugă apă. Trebuie să amesteci compoziția până când zahărul se topește. După aceea, asigură-te că închizi corespunzător capacul borcanului, pentru a nu lăsa aerul să pătrundă.
- Borcanul cu flori de soc va fi lăsat la soare timp de 4 zile. Se recomandă ca băutura să fie gustată regulat, pentru a-i verifica gustul, arată Jurnalul.ro. Apoi, când socata a atins aroma perfectă, poate fi strecurată și turnată în sticle. Poate fi ținută la rece.
Sursa: Gândul.ro