Acasă » LIFESTYLE » Rețeta zilei: Sufleu de roșii
thomplast
Rețeta zilei-Sufleu de roșii

Rețeta zilei: Sufleu de roșii

Rețeta zilei: Sufleu de roșii

Pentru aceasta mancare de vara delicioasa ai nevoie de:

– 4 rosii mari sau 8 rosii medii;
– 3 oua;
– 30 g unt;
– 30 g faina
– o lingura de pasta de tomate;
– sare si piper.

Taie „capacele” rosiilor si scobeste-le, iar in interiorul lor presara putina sare, dupa care asaza-le pe o farfurie cu partea scobita in jos, pentru a se scurge. Pune la fiert continutul rosiilor, pana cand sucul se evapora. Topeste untul pe foc, apoi ia-l de pe flacara si amesteca-l cu faina. Dupa ce ai amestecat bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de faina, adauga atat continutul rosiilor scobite, cat si pasta de tomate. Tot acest sos pune-l din nou pe foc pana se ingroasa. Totodata, condimenteaza cu sare si piper. Odata sosul pregatit, poti trece la pregatirea propriu-zisa a sufleului. Preincalzeste cuptorul, separa albusurile de galbenusuri si adauga galbenusurile in sosul de rosii, amestecand energic. In continuare, bate albusurile spuma cu putina sare si adauga-le peste sosul de rosii. Cu aceasta compozitie, umple rosiile scobite, apoi asaza-le intr-un vas uns cu unt si introdu-le la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. Se servesc calde, ca atare sau alaturi de o salata verde.

Sursa www.divahair.ro

About Noz Web

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reteta zilei: Rosii umplute cu orez

Ingrediente 6 rosii 150 gr orez cu bob rotund 1 ceapa 1/4 legatura patrunjel 1/4 ...