Acasă » SPORT » RUȘINOS! Văzând dezastrul din România, UEFA a luat decizia finală
thomplast

RUȘINOS! Văzând dezastrul din România, UEFA a luat decizia finală

Cu mai puțin de doi ani înaintea Campionatului European din 2020, UEFA a decis. Văzând stadiul dezastruos al celor patru arene pe care România se angajase să le reconstruiască, și că șansele ca acestea să fie gata la timp sunt aproape 0, forul european a închiriat alte stadioane pentru Euro 2020, a scris prosport.ro.

În 2014, atunci când Bucureştiul a primit de la UEFA dreptul de a organiza patru meciuri la Euro 2020, statul român, prin intermediul guvernului, și-a luat angajamentul să reconstruiască patru stadioane, la standarde internaționale, pe care să se poată antrena echipele care vor juca pe Arena Naţională. Era vorba, atunci, să fie refăcute Steaua, Arcul de Triumf, Dinamo şi Rapid.

 

Ceea ce părea de neconceput s-a întâmplat: pentru că guvernul României şi-a încălcat absolut toate angajamentele luate faţă de UEFA în perspectiva organizării meciurilor de la Euro 2020, pierzându-şi astfel credibilitatea, forul continental a decis să nu mai rişte şi a închiriat alte baze de pregătire. Este o măsură de siguranţă luată pentru că la Nyon nu mai există convingerea că Steaua, Dinamo şi Rapid vor fi gata în timp util, a scris prosport.ro.

 

Data estimată de oficialitățile române pentru finalizarea stadioanelor Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf, în vederea EURO 2020, a fost 30 martie 2020. Pe aceste arene nu se vor juca meciuri la EURO 2020, ele fiind destinate exclusiv antrenamentelor naţionalelor care vor juca la Bucureşti.

 

Doar că, până acum, abia s-au finalizat lucrările de demolare de la stadionul Steaua, iar la stadionul Giulești abia recent a început dezmembrarea scaunelor de la peluze și de la tribuna I.

 

La Dinamo, situația este și mai complicată: lucrările nici nu au început. Din cauza problemelor legale, noul stadion nu va fi construit pe locul actualei arene, inaugurată în 1951, ci pe locul fostului velodrom, care va fi demolat. Momentan, însă, se așteaptă aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru demararea lucrărilor.

 

În aceste condiții, UEFA a optat pentru baza din Berceni a FCSB, pentru baza Mogoşoaia a FRF şi, susțin sursele prosport.ro, pentru stadionul Concordia din Chiajna.

 

Sursa www.realitatea.net

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Avertisment pentru sportivii români: vin controalele antidoping

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o ...