Acasă » CULTURAL » S-a mai stins o stea! Draga Olteanu Matei a murit într-un spital ieșean

S-a mai stins o stea! Draga Olteanu Matei a murit într-un spital ieșean

oliu în lumea teatrului și filmului românesc. Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani. Marea actriță s-a stins, noaptea trecută, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

“Deși echipa medicală din spitalul Sf Spiridon a făcut toate eforturile sa o trateze pacienta a decedat in aceasta noapte”, au anunțat, în această dimineață, reprezentații Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

Draga Olteanu Matei s-a stins la ora 2.11.

Actriţa Draga Olteanu Matei a fost adusă vineri seară, în stare critică, la Unitatea de Primiri Urgențe Sfântul Spiridon, din Iași.

În urma primelor investigaţii, aceasta avea o hemoragie digestivă superioară şi fusese sedată şi internată la ATI, pentru gastroenterologie.

Din 87 de ani, 55 de ani i-a trăit pe scena de teatru şi pe platouri de televiziune şi film

Cariera îndrăgitei actriţe a început în 1956, imediat după absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”.

Primul rol a fost în piesa “Ziariștii.” Apoi au urmat apariţiile memorabile în filme şi programe televizate de varietăți.

În 1979, în “Nea Mărin miliardar”, Draga Olteanu Matei a făcut un cuplu inegalabil cu Amza Pellea. Filmul românesc cu reprezentanţi de renume ai generaţiei de aur a ajuns să aibă cele mai multe vizionări din istorie, cu peste 14 milioane de spectatori.

În cele peste cinci decenii de carieră, Draga Olteanu Matei a dat viață cu talent inegalabil personajelor în 90 de filme, peste 50 piese de teatru și 100 de roluri în Televiziune.

Din 2007, după pensionarea din Teatrul Național, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț. Oraşul de care, spunea actriţa, s-a îndrăgostit la prima vedere. Se întâmpla în 1958, când a ajuns aici cu piesa “Reţeta Fericirii”.

Chiar dacă nu a mai jucat, Draga a înființat o companie de teatru unde zeci de tineri au învăţat din vasta ei experienţă.

Pentru prestigioasa cariera artistică, îndrăgita actrița a fost decorată în 30 mai 2002 cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler.

Un an mai târziu, Draga Olteanu Matei a luat premiul Prime Time World Broadcast pentru cea mai iubită actriţă. În 2004, o nouă distincţie a venit pentru întreaga activitate de la Premiile UNITER, apoi premiul Gopo pentru întreaga carieră.

Patru ani mai târziu, Draga Olteanu primeşte din partea Casei Regale a României şi decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer. Din 2011, pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti, actriţa are o stea. Acum, este o stea printre stele, relatează pe larg observator

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...