Acasă » REGIONAL » Moldova » Sală de sport cu 180 de locuri pentru comuna Moțca. Iluminat public modern finanțat prin Fondul de Mediu

Sală de sport cu 180 de locuri pentru comuna Moțca. Iluminat public modern finanțat prin Fondul de Mediu

Comuna Moțca va beneficia de o sală de sport cu tribună de 180 locuri. Potrivit primarului Constantin Serioja Hobincă, proiectul se află pe lista de obiective sprijinite de Guvern prin fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI). Dacă actuala conducere centrală își va respecta promisiunile privind finanțările alocate de la bugetul de stat, în comuna Moțca se va construi una din cele mai mari săli sportive din variantele propuse.

Primar – Constantin Serioja Hobincă

„Am reușit să depunem toată documentația cerută de către cei de la CNI în vederea realizării în satul Moțca a unei săli de sport cu 180 locuri. Lista cu finanțările acceptate de către Compania Națională de Investiții a fost făcută publică și suntem și noi incluși cu acest proiect. Suma alocată pentru acest obiectiv este de 12.895.137,12 lei”, a declarat pentru Jurnalul Regional primarul Hobincă.

Modernizare rețea de iluminat

Potrivit lui Constantin Serioja Hobincă, localitatea pe care o manageriază va dispune de un nou proiect important pentru localnici. Este vorba despre modernizarea sistemului de iluminat public al comunei.

„Avem un alt proiect important pentru comuna noastră ce urmează a fi implementat în perioada următoare. Mă refer aici la modernizarea iluminatului public din toată comuna. Am depus documentația necesară pentru a beneficia de fonduri externe și am fost declarați eligibili pe proiect cu finanțare din Fondul de Mediu. Valoarea investiției este de 1.105.254, 76 lei cu o contribuție de la bugetul local al comunei de 105.254,6 lei. În viitorul mandat vom avea în comuna Moțca iluminat public modern cu un consum redus de energie”, a conchis primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că ...