Acasă » REGIONAL » Moldova » Un alt primar din apropierea Pașcaniului candidează din partea PNL

Un alt primar din apropierea Pașcaniului candidează din partea PNL

Conducerea Partidului Național Liberal Iași (PNL) continuă procesul politic de racolare al primarilor aflați în funcție. După ce primarul comunei Stolniceni Prăjescu, Costel Hugianu, a decis să se reîntoarcă în organizația PNL, după câteva mandate de membru PSD, un alt primar dintr-o localitate aflată în apropierea municipiului Pașcani a fost cooptat de președintele liberal Costel Alexe. Este vorba despre Ovidiu Droancă, primarul comunei Todirești. Fost viceprimar din partea PNL, Droancă a reușit să ocupe funcția de primar candidând în anul 2016 din partea partidului UNPR. Acum, edilul șef a luat decizia de a se întoarce la liberali.

„Am onoarea să candidez din partea celui mai puternic, activ şi competent partid din România. Guvernul Ludovic Orban a elaborat Planul Național de Investiții și Relansare Economică. Documentul prevede construirea a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, 3 spitale regionale, 25 de spitale județene, peste 100 de spitale orășenești, peste 1.000 de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare. Programul este în valoare de peste 100 de miliarde de euro și urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene”, a precizat pentru Jurnalul Regional primarul comunei Todirești.

”E timpul pentru dezvoltare! Obiectivul principal al Guvernului Orban, așa cum a fost asumat și în Planul Național de Investiții și Relansare al Economiei –Reclădim România, este ca până în 2027 –70% din gospodării să fie racordate la rețeaua de gaze. Costel Alexe, Ministrul Mediului și Sterian Ion, directorul TransGaz au anunțat că Județul Iasi va beneficia de o extindere a magistralelor de gaze dinspre Botosani și Vaslui, pe doua noi tronsoane care să acopere zona de nord-est si sud-est a județului. În 2020, racordarea locuințelor la gaze naturale, alături de racordarea la apă potabilă, canalizare, energie electrică, reprezintă indicatori clari privind calitatea vieții într-o comunitate locală, într-un județ sau într-o țară dezvoltată. Aducem gazul românesc în casele ieșenilor”, a mai menționat Ovidiu Droancă.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pregătiri de primăvară la spațiile verzi din Pașcani

Lucrările prilejuite acestei perioade la spațiile verzi din municipiu continuă. Spre exemplu, se intervine constant ...