Acasă » EVENIMENT » Social » Sărbătoare mare pe 1 octombrie 2019! E cruce roșie. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?
thomplast

Sărbătoare mare pe 1 octombrie 2019! E cruce roșie. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

Sărbătoare 1 octombrie 2019. Marți, 1 octombrie 2019, e sărbătoare mare: Acoperământul Maicii Domnului.

Sărbătoare 1 octombrie 2019. Acoperământul Maicii Domnului. Creștinii ortodocși sărbătoresc, pe 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoarea amintește de arătarea Maicii Domnului în biserica din Vlaherne.Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată.

La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?” Iar Epifanie a zis: „O vad, Parinte, si ma minunez!”.

Acesta este evenimentul pe care îl prăznuieste Biserica pe 1 octombrie, spre a ne aminti că prin rugăciune putem primi și noi, în greutățile vietii noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.

Sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului” este marcată în calendar cu cruce roșie.

Sursa realitatea.net

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Guvernul lansează scenariul apocaliptic. E vorba de pensii și salarii

Chestiunea lipsei fondurilor pentru pensii și salarii a fost definitiv tranșată de ministrul Muncii.În direct ...