Acasă » REGIONAL » Moldova » Schimbare de gardă în fieful primarilor PSD aproape de Pașcani: sondaje reale sau interese financiare?

Schimbare de gardă în fieful primarilor PSD aproape de Pașcani: sondaje reale sau interese financiare?

O situație politică neașteptată a avut loc recent într-o localitate din apropierea orașului Pașcani, unde primarul cu vechime, Dănuț Nechifor, a fost înlăturat de la candidatura pentru un nou mandat din partea Partidului Social Democrat (PSD). Viceprimarul Ionuț – Constantin Pristăvița este acum pe lista favoriților pentru funcția viitoare de primar.

Conform surselor interne din PSD și informațiilor apărute în Jurnalul Regional, tranziția nu pare să fi fost una liniștită. Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos și persoană responsabilă pentru Colegiul 4, este menționat ca fiind arhitectul acestei schimburi. Se vehiculează că motivarea deciziei ar avea la bază rezultatele unor sondaje interne care indicau o popularitate mai mare pentru viceprimar.

Cu toate acestea, zvonurile despre tranzacțiile financiare drept fundal al acestei decizii abundă politica locală. Situaţia a stârnit controverse printre cetăţeni şi membri ai partidului care se întreabă dacă motivaţiile sunt strict politice sau dacă au fost influenţate şi de alte interese.

Bogdan Cojocaru, Preşedintele PSD Iaşi şi actual Prefect al judeţului Iaşi, susţine oficial că schimbarea vine în urma unor sondaje efectuate în zonă. Acesta a mai spus că actualul primar nu a fost dat afară din PSD. Despre partea financiară care se vehiculează, președintele nu a dorit să comenteze precizând că sunt speculații.

„Domnul Pristăvița a fost ales de colegii din organizația Ruginoasa ca președinte, în urma unor alegeri. În PSD Iași acum primează criteriul meritocrației și datele sociologice. Restul sunt pure speculații pe care nu le comentez”, a declarat Bogdan Cojocaru.

Contactat telefonic, actualul primar Dănuț Nechifor spune că decizia celor de la PSD este una regretabilă. Acesta a spus că pe lângă vechimea pe care o are în PSD încă de pe vremea lui Ioan Solcanu, a trecut alături de organizație prin multe încercări politice și praguri electorale înregistrând de fiecare dată un succes. Tot Nechifor a declarat că nu crede că la baza schimbării stau sondajele la care se face referire ci de fapt sunt alte interese.

Actualul primar spune că nu renunță la a candida pentru funcția de primar. Deja are primite oferte din partea unor partide și că în curând va lua decizia finală. Acum, acesta asociază PSD-ul cu o dezamăgire. „Faptul că am fost schimbat fără nici un motiv real mă face să le dovedesc că voi câștiga primăria în alegerile din acest an. Oamenii din Ruginoasa mă cunosc, am realizări și sunt sigur că alături de ei voi câștiga”, a spus Dorin Nechifor, primarul comunei Ruginoasa.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...