Acasă » ECONOMIC » Afaceri » Se deschide un nou lanț de fast food american în România. Vor să domine McDonald`s, KFC și Burger King
pmp

Se deschide un nou lanț de fast food american în România. Vor să domine McDonald`s, KFC și Burger King

Se deschide un nou lanț de restaurante fast food în România! McDonald`s, KFC și Burger King ar putea deveni istorie, odată ce o altă afacere americană de succes va pătrunde pe piața locală.

Wendy’s ajunge și în România

Lanțul american de restaurante fast-food „Wendy’s” va intra pe piața locală. Își dorește să dezvolte sute de restaurante fast food în Europa în următorul deceniu, începând cu anul viitor, conform Profit.ro.

Wendy’s este al treilea cel mai mare lanț de restaurante fast food din întreaga lume, după McDonald’s și Burger King. Are aproximativ 7.000 de restaurante la nivel mondial.

Intrarea în România s-ar putea realiza prin intermediul JKC Restaurants, o companie cu o puternică ascensiune în Canada. Aceasta deţine deja în ţara nord-americană 32 de restaurante în franciză sub brandul Wendy’s.

Wendy’s, al treilea cel mai mare lanț de restaurante fast-food din întreaga lume

Dave Thomas a fondat primul restaurant fast food Wendy’s în Columbus, Ohio, în anul 1969. Una dintre cele mai faimoase mărci și logo-uri ale fast-food-ului este imaginea unei fetițe roșcate zâmbitoare. Ea s-a bazat pe înfățișarea fiicei lui, care a inspirat și numele companiei.

După ce a încercat toate cele cinci nume ale copiilor săi, a ales porecla fiicei sale Melinda – „Wendy”. Această poreclă provine din faptul că frații ei nu puteau să-i pronunțe numele, așa că au început să-i spună „Wenda”, care apoi s-a transformat în „Wendy”.

Sub conducerea lui Dave Thomas, „Wendy’s” s-a extins rapid. A deschis al 1.000-lea fast food la un deceniu de la înființarea companiei. Creșterea a continuat și după ce el a încetat să mai supravegheze operațiunile zilnice în anul 1982.

Totuși, o serie de eșecuri minore ulterioare l-au determinat pe Dave Thomas să devină imaginea companiei într-o serie de reclame de succes, care au început să fie difuzate șapte ani mai târziu. Comportamentul său a câștigat simpatia telespectatorilor. Până la moartea lui (2002) acesta apăruse în peste 800 de reclame Wendy’s.

Printre produsele emblematice oferite de acest fast food se numără: chiftelele de hamburger de formă pătrată, „Frosty”, un desert înghețat disponibil atât cu aromă de ciocolată, cât și cu aromă de vanilie și garnituri atipice din SUA, cum ar fi cartofii copți și chili.

De la bun început, Dave Thomas și-a dorit ca „Wendy’s” să fie un loc unde se vinde mâncare grozavă, preparată proaspătă și servită de oameni prietenoși. Un loc care nu lipsea calitatea. Toppingurile burgerilor au fost mereu la alegerea clienților. Primul meniu a inclus hamburgeri, chili cu carne, cartofi prăjiți, băuturi răcoritoare și un desert cu lactate înghețat.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...