STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » Administratie » Se reînoiește parcul auto de la Serviciul de Gospodărire Comunală Pașcani. Noi achiziții pentru îngrijirea municipiului

Se reînoiește parcul auto de la Serviciul de Gospodărire Comunală Pașcani. Noi achiziții pentru îngrijirea municipiului

Treptat, parcul auto al Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Pașcani se reînnoiește. După ce în urmă cu aproximativ două zile au fost achiziționate două tractoare cu două remorci, viceprimarul Cristian Rățoi a declarat presei că la sfârșitul lunii octombrie va ajunge și un compactor. Mai mult, edilul are în vedere ca a anul să mai achiziționeze o nacelă pentru toaletare copaci dar și un camion 6×4 cel va înlocui pe cel vechi existent, fabricat în anul 1988.

„Pentru achiziționarea celor două tractoare a fost achitată suma de 325.000 lei iar pentru cele două remorci suma de 92.000 lei. Compactorul care va ajunge la sfârșitul lunii octombrie costă 218.000 lei. Cele două tractoare noi au un surplus pe care-l vom folosi pe timp de iarnă să răspândim sarea. În acest mod nu vom mai împrăștia sarea cu lopata și nu vom mai fi criticați de cetățeni. Pentru anul 2022 vom prinde bani pentru cumpărarea unei nacele care ne va ajuta la toaletarea copacilor dar și un camion 6×4”, a declarat viceprimarul Cristian Rățoi.

Tot la capitolul achiziții, viceprimarul a mai spus că la Serviciul Seră vor fi amenajate două platforme cu 2 tocătoare de verdețuri care deja au fost achiziționate. Prețul unui tocător a ajuns la 19.000 lei iar pentru cel de-al doilea, fiind mai complex, a fost de 37.500 lei. „Tot la Serviciul Seră a fost achiziționat și un tractor RIDER ce este folosit la tuns iarba. Este luat doar pentru întreținerea spațiului verde și a costat 15.000 lei. Pentru anul viitor avem în vedere să cumpărăm o mașină de udat. În acest mod am avea două utilaje. Sunt cereri din partea cetățenilor din suburbii, acolo unde străzile nu sunt asfaltate, să mergem pe timp de vară să stropim pentru a nu exista prea mult praf. Astfel vom putea folosi unul din cele două utilaje. Vom mai lua alte două tractoare de cosit iarba și o drujbă cu lungimea de 1 m”, a mai spus viceprimarul.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

ASF: Fondurile de pensii private obligatorii sunt în creştere

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la ...