Acasă » REGIONAL » Pascani » Sedinta extraordinara la Pascani. Patinoarul si noile indemnizatii pentru alesii locali au primit vot pozitiv
pmp
www.jurnalulregional.ro

Sedinta extraordinara la Pascani. Patinoarul si noile indemnizatii pentru alesii locali au primit vot pozitiv

 

In urma cu cateva ore, consilierii locali s-au intalnit in sedinta extraordinara de Consiliu Local Municipal. Pe ordinea de zi au existat doua proiecte de hotarare. Este vorba despre asocierea Primariei cu o persoana juridica din Piatra Neamt cu scopul de a se realiza la Pascani un patinoar artificial si un alt proiect de hotarare cu privire la stabilirea sumei de bani pe care alesii locali o vor primi pentru sedintele lunare.

 

In deschiderea lucrarilor de sedinta, consilierul PNL Marius Pintilie a adus o serie de precizari la primul proiect de hotarare. Pintilie a atras atentia ca cei din conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM), care s-au ocupat de proiect, ar putea fi acuzati ca au facilitat o anumita firma. Edilul local este de parere ca nu au fost parcurse toate etapele la procedurile de selectie. Nu au fost publicate in anuntul postat de catre CSM caietul de sarcini si nici contractul ce urmeaza a fi incheiat intre cele doua parti. Un alt aspect care i-a nemultumit pe liberali a fost zona de amplasare a patinoarului. Chiar si asa, toti alesii locali prezenti au votat pentru acest proiect.

 

Directorul CSM, Bogdan Mandric i-a raspuns celor din opozitie ca oricine a dorit informatii suplimentare pentru asociere le-au primit. „Problema este ca doar o firma s-a aratat a fi interesata de a realiza acest patinoar la Pascani. S-au purtat discutii in Consiliul de Administratie si s-au facut analize iar acum asteptam votul consilierilor pentru urmatorii pasi”, a precizat directorul CSM Pascani. De precizat faptul ca patinoarul va fi instalat pe platoul din spatele Catedralei „Pogorarea Sf. Duh” incepand cu data de 01 decembrie.

 

Indemnizatii maxime pentru consilieri

 

La cel de-al doilea proiect de hotarare, doar consilierii PSD au votat proiectul, cei de la PNL precizand ca nu vor participa la vot pentru ca incalca legea votand un beneficiu personal. Dupa mai multe discutii pe aceasta tema s-a aprobat o indemnizatie de 10%, maximul admis de lege, din salariul primarului. Mai precis, un consilier local va primi pentru o sedinta de Consiliu Local si cel putin o sedinta a comisiei de specialitate o suma de 945 lei.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...