Acasă » REGIONAL » Moldova » Sedinta la Pascani pentru prevenirea pestei porcine africane
thomplast

Sedinta la Pascani pentru prevenirea pestei porcine africane

Sedinta importanta la Primaria Pascani pentru cei care detin animale cat si pentru consumatori. Primarul Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, a convocat o ședință de lucru a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor pentru a discuta măsurile ce trebuie puse în aplicare pentru prevenirea pestei porcine africane și ce trebuie făcut în caz că zona Pașcani se va confrunta cu astfel de situații.

Cel mai important aspect este prevenirea, astfel că echipe de medici veterinari și polițiști locali vor merge, mai ales prin suburbii, pentru a informa fiecare cetățean despre această boală contagioasă.

Potrivit celor de la Primarie, din Comisie fac parte angajați ai aparatului de specialitate din Primăria Municipiului Pașcani, reprezentanți de la IPJ, Jandarmerie, Poliția Locală Pașcani, Ocolul Silvic, Direcția de Sănătate Publică, Protecția Civilă.

 

“Trebuie să știți că pesta porcină africană este o boală infecţioasă care afectează porcii domestici şi pe cei sălbatici şi de obicei este fatală. Nu există vaccin, nici tratament, de aceea extinderea bolii are grave efecte economice şi sociale în ţările afectate. Virusul poate persista timp de câteva luni în sol şi în cadavrele animalelor infestate. Tratarea termică şi afumarea produselor din carne nu distrug întotdeauna virusul. Nu există niciun pericol pentru populaţie, pentru că pesta porcină nu afectează oamenii, dar aceştia pot răspândi boala dacă nu respectă normele de protecţie şi nu folosesc echipament de protecţie”, precizeaza cei de la Biroul de presa din cadrul Primariei.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vremea de Paște și de 1 Mai. Ce vești ne aduce Iepurașul pentru următoarea perioadă

Vremea de Paște și de 1 Mai. Meteorologii au emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni ...